Skip to main content

Speedboot met motorproblemen bij Andijk

Datum: maandag 07 augustus 2017 | Sectie: Andijk

Maandagmiddag is reddingboot 't Span van KNRM station Andijk uitgevaren voor een speedboot met motorproblemen voor de haven van Andijk. De boot is op sleep genomen naar de haven van Andijk.

Een middagje varen met de speedboot op het IJsselmeer eindigde voor een gezin met vier kinderen helaas met motorproblemen. Hierdoor konden ze niet meer terugkomen naar de haven van Andijk en vroegen ze de havenmeester van Andijk om hulp.

De havenmeester zette de hulpvraag door naar het KNRM station van Andijk en niet veel later voer reddingboot 't Span uit naar de opgegeven positie. Ter plaatse werd een opstapper overgezet. Toen bleek dat de opvarenden het goed maakten is direct een sleepverbinding gemaakt. De speedboot werd langszij reddingboot 't Span genomen, waarna koers werd gezet naar de haven van Andijk.

In de haven is de speedboot naar de trailerhelling gebracht zodat de eigenaar de boot uit het water kon halen om te laten repareren. De gegevens werden opgenomen en de reddingbootbemanning werd bedankt voor hun hulp.

Tijdstip: 13:50 uur
Wind: Zuid 3 Bft
Actie: 26-2017

Andijk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.