Speedboot met motorproblemen bij Andijk

7 augustus 2017
andijk

Maandagmiddag is reddingboot 't Span van KNRM station Andijk uitgevaren voor een speedboot met motorproblemen voor de haven van Andijk. De boot is op sleep genomen naar de haven van Andijk.

Een middagje varen met de speedboot op het IJsselmeer eindigde voor een gezin met vier kinderen helaas met motorproblemen. Hierdoor konden ze niet meer terugkomen naar de haven van Andijk en vroegen ze de havenmeester van Andijk om hulp.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De havenmeester zette de hulpvraag door naar het KNRM station van Andijk en niet veel later voer reddingboot 't Span uit naar de opgegeven positie. Ter plaatse werd een opstapper overgezet. Toen bleek dat de opvarenden het goed maakten is direct een sleepverbinding gemaakt. De speedboot werd langszij reddingboot 't Span genomen, waarna koers werd gezet naar de haven van Andijk.

In de haven is de speedboot naar de trailerhelling gebracht zodat de eigenaar de boot uit het water kon halen om te laten repareren. De gegevens werden opgenomen en de reddingbootbemanning werd bedankt voor hun hulp.

Tijdstip: 13:50 uur
Wind: Zuid 3 Bft
Actie: 26-2017

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij