Skip to main content

Reddingboot 't Span 10 jaar!

Datum: donderdag 23 maart 2023 | Sectie: Andijk

Op 23 maart 2013 werd reddingboot 't Span door voormalig burgemeester van Andijk, mevrouw Streumer, gedoopt. Tot op de dag van vandaag is de bemanning trots op deze mooie Nikolaas-klasse (red. type reddingboot).
Reddingboot ’t Span wordt ieder jaar ingezet door de Nederlandse Kustwacht en de meldkamer NHN, voor het verlenen van hulp aan mens en dier in nood, op het IJsselmeer of langs de kust van West-Friesland.

De bemanning oefent iedere dinsdagavond, vaak wordt hierbij gebruik gemaakt van 't Span. Inmiddels heeft 't Span 1800 vaaruren op de teller en kent de bemanning het schip als hun broekzak.
Reddingboot ’t Span is net terug van een grote werfbeurt en dus voor de komende 5 jaar weer in top staat. Wil je het schip en het KNRM station komen bekijken? Kom dan op 13 mei 2023 naar het boothuis op Jachthaven Andijk voor de landelijke KNRM Reddingbootdag.

Andijk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.