KNRM Andijk uitgevaren voor kitesurfers in problemen

26 juli 2019
Andijk

Vrijdagavond zijn de reddingboten van KNRM Andijk en Medemblik uitgevaren voor drie kitesurfers in problemen bij Medemblik. Doordat de wind draaide en afzwakte konden ze niet meer aan de kant komen.

Bij het Kustwacht Centrum in Den Helder komt vrijdagavond de melding binnen dat twee kitesurfers bij Medemblik niet meer aan de kant konden komen. Hierop worden reddingboot 't Span uit Andijk en reddingboot Bernardine uit Medemblik gealarmeerd en varen uit naar de opgegeven positie.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Ter plaatse wordt er al snel een kitesurfer gevonden en aan boord genomen van reddingboot Bernardine. De tweede kitesurfer blijkt dan al in de buurt van het strand en weet zelf uit het water te komen. De eerste kiter weet te melden dat ze met z'n drieeen waren. Door de plots draaiende en afzwakkende wind konden ze niet meer aan de kant komen.

Reddingboot 't Span gaat op zoek naar de laatste kitesurfer. Deze blijkt aan boord te zitten van een passerend zeiljacht. Reddingboot 't Span neemt de kiter over en brengt deze naar de kant. Als alle drie de kitesurfers veilig aan de kant staan en de gegevens genoteerd zijn, kunnen beide reddingboten terug naar het reddingsstation.

Tijdstip: 21:47 uur
Wind: Zuidwest 2 bft
Actie: 25-2019

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij