KNRM ondertekent nieuw convenant Varen Doe Je Samen!

KNRM ondertekent nieuw convenant Varen Doe Je Samen!

7 februari 2020
IJmuiden

Vandaag ondertekent de KNRM het nieuwe convenant van Varen Doe Je Samen! (VDJS!) voor de periode 2020-2025. De KNRM is al lang verbonden aan het project dat startte in 2007. Het heeft tot doel de veiligheid op en rond het water te vergroten en wordt naast de KNRM ondersteund door diverse watersportorganisaties en overheden.

De KNRM heeft naast het redden en helpen van mensen ook preventie als kerntaak en heeft inmiddels diverse programma’s opgezet. De focus ligt hierbij op het voorkomen van verdrinking en ernstige ongevallen. De KNRM heeft in het verleden binnen VDJS! expertise ingebracht zoals over onderkoeling en het dragen van het reddingsvest. Ook de actuele campagne die zich richt op het gebruik van de duikvlag wordt actief ondersteund door het VDJS! voor een zo groot mogelijk bereik. 

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Het is bezien vanuit de missie van KNRM dan ook heel logisch om aangesloten te blijven bij VDJS! De samenwerkende partners bundelen hun kennis, netwerken en communicatiekracht om de verschillende vaarweggebruikers voor te lichten en te motiveren om de vaarwegen en de wateren veilig met elkaar te delen.

Varen Doe Je Samen! richt zich voor een belangrijk deel op vaarregels. Het project stimuleert  watersporters en beroepsschippers zich aan de regels te houden en hun kennis daarvan op peil te houden. Varen volgens de regels helpt alle vaarweggebruikers om op een goede, veilige en prettige manier op en rond het water te verblijven.

Meer informatie op www.varendoejesamen.nl

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij