Skip to main content

KNRM Lifeguards starten met strandbewaking op Ameland

Datum: donderdag 21 juni 2018 | Sectie: Nieuws

De KNRM verzorgt deze zomer wederom de strandbewaking op Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog en Wassenaar. Op 23 juni beginnen de lifeguards twee weekenden voorafgaand aan het seizoen al op Ameland, vanaf zaterdag 8 juli tot en met zondag 3 september zijn ook op de andere Friese waddeneilanden dagelijks lifeguards aanwezig.

Opleiding
Naast een groep enthousiaste nieuwe lifeguards zijn veel strandwachten van vorig jaar actief. KNRM Lifeguards zijn in de aanloop naar het zomerseizoen opgeleid tot Beach Lifeguard. Ook hebben de meeste lifeguards opleidingen gevolgd om te varen met de reddingwaterscooter of te rijden met terreinvoertuigen. KNRM Lifeguards zijn herkenbaar aan de rood-gele kleuren van hun kleding en materieel.

Roodgele vlaggen
De bewaakte strandgedeelten zijn duidelijk herkenbaar aan de roodgele vlaggen aan de waterlijn waar tussen lifeguards toezicht houden. Het strand buiten deze vakken is onbewaakt, maar wordt wel vanuit de reddingposten in de gaten gehouden. De betekenis van de waarschuwingsvlaggen wordt uitgelegd aan boord van de veerboot en op borden bij de strandopgang. Voor specifieke informatie kunnen strandbezoekers vragen stellen aan de lifeguards. Tevens zijn strandfolders beschikbaar, met informatie en uitleg over getijden en gevaren. De zichtbare aanwezigheid van lifeguards zorgt voor goed contact met de strandbezoekers, zodat uitleg gegeven kan worden over de gevaren in zee.

De KNRM verzorgt ook de strandbewaking op Wassenaar. De periode waarin toezicht wordt gehouden kan per locatie variëren. Alleen in de zomermaanden worden op verzoek van de gemeenten lifeguards ingezet.

Bewakingstijden en locaties zijn te vinden op www.knrm.nl/lifeguard

(beeld: Olaf Kraak)

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.