Skip to main content

Opstapregeling voor brandweer aan boord bij KNRM

Datum: donderdag 21 juni 2018 | Sectie: Nieuws

Voor het meevaren van brandweer aan boord van reddingboten is een speciale instructiefilm gemaakt voor de collega hulpverleners. Een paar jaar geleden maakte de KNRM al een film voor meevarende ambulancemedewerkers.

De opstapregeling geldt voor alle Veiligheidsregio’s waar de KNRM actief is, maar nog niet alle regio’s hebben hiervoor afspraken gemaakt met de brandweerkorpsen. De opstapregeling is bekend in de regio Zeeland, Rotterdam-Rijnmond en het Wadden- en SAMIJ-gebied. Inmiddels wordt ook in andere regio’s de regeling bekend gemaakt.

Er is een vast opstapprotocol gemaakt, om veiligheidscontroles uit te voeren voordat besloten wordt mee te varen. Evenals bij ambulancemedewerkers, bestaat ook voor brandweerkorpsen de mogelijkheid om een training bij de KNRM te doorlopen, zodat iedere brandweerman weet hoe het er aan boord aan toe gaat en wat de veiligheidsregels zijn. Bovendien weten op deze manier zowel brandweer als KNRM welk materieel beschikbaar is aan boord. Op diverse reddingstations zijn de afgelopen maanden gezamenlijke oefeningen georganiseerd.

Meer toelichting is te vinden op www.knrm.nl/brandweer.Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.