Skip to main content

KNRM lid van Goede Doelen Nederland

Datum: maandag 21 december 2020 | Sectie: Nieuws

December is van oudsher de maand om te geven. Een moment om terug te kijken op een bijzonder jaar en na te denken over wat er allemaal voorbij kwam. Misschien overweegt u ook om deze maand te gebruiken om goede doelen die u aanspreken iets extra's te geven. 

Weet dat de KNRM is aangesloten bij het Centraal Bureau voor de Fondsenwerving (CBF) en bij branche organisatie Goede Doelen Nederland (GDN). Het CBF toetst of goede doelen aan strenge kwaliteitseisen voldoen. De 630 erkende goede doelen ontvangen het erkenningspaspoort. GDN is dé brancheorganisatie van erkende in Nederland gevestigde goede doelen waar ruim 190 grote en kleine goede doelen bij zijn aangesloten. 

Transparant
De KNRM is sinds kort aangesloten bij GDN omdat zij zich sterk maken voor samenwerking tussen goede doelen onderling met als doel een stevige en transparante goede doelen sector. Daarbij hoort een positief imago van de sector, goede afstemming en samenwerking met de overheid en daarmee een transparante sector met goed toezicht. Klinkt heel ambtelijk, maar voor de KNRM betekent dat meer relevante kennis over fiscale, juridische en financiële issues die spelen in de sector. Ander voordeel is de kennisdeling met andere goede doelen op het gebied van vrijwilligers management en communicatie en fondsenwerving. Bovendien voert GDN een actieve lobby richting de overheid om de goede doelen sector optimaal en onbelemmerd zijn goede werk te kunnen laten uitvoeren. Het is voor de KNRM dus heel nuttig om aangesloten te zijn bij deze organisatie. 

Wat doet Goede Doelen Nederland?
Publieksvertrouwen is een belangrijke randvoorwaarde voor goede doelen om hun maatschappelijke doelen te kunnen realiseren. Het publiek moet erop kunnen rekenen dat door hen gegeven steun daadwerkelijk ten goede komt aan het maatschappelijke doel waarvoor het gegeven wordt. Dat vraagt om vertrouwen in de afzonderlijke goede doelen, maar ook om vertrouwen in de sector als geheel. Goede Doelen Nederland maakt zich sterk voor dat vertrouwen. GDN creëert voor het publiek herkenbare en gerespecteerde randvoorwaarden waarbinnen de sector opereert en die de kwaliteit van het functioneren van goede doelen ondersteunt. 

Overweegt u een extra gift dit jaar? Klik dan hier om te lezen over hoe u de KNRM kunt steunen. 

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.