Kerstbroden bezorgen per reddingboot

Kerstbroden bezorgen per reddingboot

19 december 2020
Hollandse kust

Het hele jaar door komen de vrijwillige reddingbootbemanningen van de KNRM in de ankergebieden voor de Hollandse kust. Meestal om zieken en gewonden zeelieden van boord te halen. Verschillende reddingsstations combineerden hun laatste oefening van het jaar met het uitdelen van kerstbroden bij voor anker liggende schepen. En dat is juist nù zo belangrijk.

{youtube HPXRui8QfzQ}

De zeelieden die aan boord van ankerliggers verblijven, is het niet gegeven om Kerst in familiekring te vieren. Normaal liggen ze soms weken te wachten op lading voor de Nederlandse kust, maar door COVID-19 is een groot aantal bemanningsleden niet afgelost zoals normaal, maar verblijven zij veel langer aan boord dan gepland. Dat betekent dat er bemanningen vast zitten op hun schip en zich op grote afstand zorgen maken over de veiligheid, de gezondheid van de familie thuis en de onzekerheid wanneer ze zelf weer naar huis kunnen. Dan is de viering van Kerst zonder dierbaren extra wrang.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Met in achtneming van de geldende voorzorgsmaatregelen werd daarom besloten om de invulling van de laatste oefening voor de vrijwilligers van de KNRM, zoals altijd in te vullen: door het bezorgen van kerstbroden met de reddingboot in de ankergebieden voor de Nederlandse kust.

De kerstbroden, dit jaar beschikbaar gesteld door De Haarlemse Bakker, werden enthousiast ontvangen door de bemanningsleden van de voor anker liggende schepen. En dat betekende voor beide partijen een goed begin van kerstdagen!

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij