Skip to main content

KNRM Helpt app update noodzakelijk

Datum: vrijdag 16 april 2021 | Sectie: Nieuws

Bent u watersporter en gebruikt u de app KNRM Helpt? Dan is het noodzakelijk dat u de app update. Per 28 april wijzigt namelijk het telefoonnummer voor assistentieverzoeken. Dit telefoonnummer is gekoppeld aan de groene knop ASSISTENTIE op het belscherm in KNRM Helpt. De rode knop NOODGEVAL gebruikt u in noodgevallen. U komt dan bij de Kustwacht terecht. Dat nummer is ongewijzigd.

Veelgestelde vragen over de app-update.

Welke versie moet de app hebben en hoe vind ik het versienummer?

De update zorgt voor versie 2020.1.1-752. U vindt het versienummer in het menu (op het homescherm vindt u het menu rechtsboven, de drie streepjes), bij "Over". Heeft u die versie al, dan hoeft u niets te doen.

Hoe moet de update worden uitgevoerd?

Werk de app bij op uw mobiele telefoon, dus niet vanuit deze beschrijving als u die leest op een computer. Ga naar de App Store op uw telefoon, als u een iPhone hebt. Of ga naar de  Play Store, als u een andere (Android) smartphone hebt.

Zoek in de App Store of Play Store de app KNRM Helpt op en kies die app. Druk daarna op de knop Installeren als u de app niet (meer) op uw telefoon heeft staan. Of klik op de knop “Werk bij” als u de reeds geïnstalleerde versie wilt updaten.

Open dit nieuwsbericht op uw telefoon, klik dan hier voor de App Store als u een iPhone hebt, of klik hier als u een Android telefoon hebt.

Ik wil mijn e-mailadres voor KNRM Helpt-nieuws wijzigen, wat moet ik doen?

U kunt uw e-mailadres wijzigen door uw account te openen in de website www.knrmhelpt.nl. U kunt zich niet afmelden voor deze service-nieuwsbrieven die vanuit de app worden verzonden.

Ik wil de app verwijderen, hoe doe ik dat?

Wanneer u de app echt wilt verwijderen en ook de mails wilt stoppen, moet u in de app naar "Mijn profiel" en daarin onderaan de rode knop "Verwijder account" gebruiken.

Ik heb de app niet meer en weet niet hoe ik app en mail wil stoppen. Wat nu?

U kunt het account eventueel beëindigen in www.knrmhelpt.nl, maar als u geen inloggegevens hebt kunt u een mail sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan verwijderen wij uw account. 

Update de app nu!
Om verzekerd te zijn van een goede werking moet u de app updaten. Doe dat nu, dan weet u zeker dat u bij een assistentieverzoek bij de KNRM uitkomt en dat de operators direct over de door u vastgelegde gegevens kunnen beschikken inclusief uw actuele positie. Bellen via de app is in het belang van uw eigen veiligheid en maakt een groot verschil in de verwerking en afhandeling van uw hulpvraag.

Om verzekerd te zijn van een goede werking moet u de app updaten. Per 28 april wijzigt namelijk het telefoonnummer voor assistentieverzoeken. Dit telefoonnummer is gekoppeld aan de groene knop ASSISTENTIE in het "Bel voor hulp" scherm in KNRM Helpt.

Wat is het gewijzigde telefoonnummer?

Het nieuwe telefoonnummer voor niet-spoedeisende hulp via het KAC is: 088 999 6100.

Voor spoedeisende gevallen blijt het ongewijzigd: 0900 0111 (Kustwacht) of 112.

Nieuw KNRM Helpt Assistentie Centrum

Per 28 april wordt u door ervaren KNRM-medewerkers te woord gestaan als u belt met een assistentieverzoek. Deze medewerkers zijn vrijwilligers van de KNRM, die ervaring hebben in hulpverleningen op het water. Het KNRM Helpt Assistentie Centrum is 24 uur per dag bereikbaar! De operators kunnen uw situatie goed beoordelen, kunnen u adviezen geven en overleggen zo nodig met het reddingstation over de hulpverlening die u nodig hebt.
Zonder spoed 
Wanneer u om assistentie vraagt via de app KNRM Helpt, dan gaan wij uit van een situatie waar geen spoed bij nodig is. De KNRM-operator overlegt dan met u en met het reddingstation wanneer de hulp geboden kan worden. Het reddingstation is bepalend voor het tijdstip. Dit voorkomt onnodige spoed bij vrijwilligers die de reddingboot bemannen. 

Bij gevaar toch spoed
De KNRM-operator zal door middel van vragen ook beoordelen of uw hulpvraag toch een spoedgeval is. In dat geval wordt u doorverbonden met de Kustwacht die de reddingsoperatie coördineert. De Kustwacht stelt eveneens vragen en alarmeert vervolgens de reddingbootbemanning of - bij levensgevaar - een reddinghelikopter.

Dus update de app nu!
Gebruik de app juist ook voordat u gaat varen. Plan uw vaartocht en zorg voor een goede voorbereiding. Check het weer, raadpleeg de kaart en maak een checklist. Mocht u ons tóch nodig hebben dan is het voor een goede afwikkeling van uw hulpvraag van belang dat u de update van de app nu installeert op uw telefoon en gelijk uw gegevens nog eens controleert. U kunt dat eenvoudig doen door naar de app op uw telefoon te gaan en de update te activeren. 
Hebt u de app nog niet? Kijk voor meer informatie op: www.knrm.nl/helpt
Veel vaarplezier alvast!


Vrijwilligers en vrijwillige bijdragen
De KNRM drijft op vrijwillige redders en wordt in stand gehouden door vrijwillige bijdragen van donateurs. Onze hulpverleningen voeren we uit tegen een vrijwillige bijdrage. Zo houden we ook de app KNRM Helpt actueel. Helpt u mee? www.knrm.nl/donateur
 

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.