KNRM genomineerd voor ProminentenPrijs van NOV

KNRM genomineerd voor ProminentenPrijs van NOV

18 februari 2020

Kamerlid Wytske Postma van het CDA heeft de KNRM voorgedragen voor de ProminentenPrijs van NOV, het Platform Vrijwillige Inzet. Haar nominatie onderstreept het belang van de KNRM die al 195 jaar, zonder overheidssteun, mensen op het water redt. "Ze staan voor mij symbool voor al die vrijwilligers in Nederland. Het zijn mensen waar je écht op kunt rekenen.”

De onderbouwing van Postma is helder: "Fantastisch hoe de KNRM al meer dan een eeuw met hun vrijwilligers mensen die op water in nood zijn helpen. Het is een gigantische organisatie. Als ik naar de vrijwilligers kijk, schieten er automatisch twee woorden naar binnen: Professioneel en betrokken. En dat zijn ze dag en nacht. Daarom staan ze voor mij symbool voor al die vrijwilligers in Nederland. Het zijn mensen waar je écht op kunt rekenen. Mensen die zich belangeloos inzetten om anderen te helpen en dat op de beste manier doen die ze in zich hebben."

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Elk jaar vraagt NOV, Platform Vrijwillige Inzet, een specifieke groep prominente Nederlanders een landelijke vrijwilligersorganisatie aan te wijzen die volgens hen de ProminentenPrijs verdient. Een speciale expertcommissie oordeelt op maatschappelijke relevantie, actualiteit en impact. De winnende organisatie  krijgt de prijs van € 6.000,-. Op 28 maart 2020 reikt minister Hugo de Jonge de Nationale Vrijwilligersprijzen uit tijdens het We doen het samen! Festival in Amersfoort. Wij hopen als KNRM natuurlijk op een gunstige uitslag!

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij