Skip to main content

KNRM al 195 jaar zeewaardig goed doel

Datum: maandag 11 november 2019 | Sectie: Nieuws

Dit jaar viert de KNRM op 11 november haar 195-jarig bestaan. Een mijlpaal die werd bereikt dankzij twee eeuwen vrijwilligersinzet, gesteund door de vrijwillige bijdragen van bijna 100.000 betrokken donateurs. Van een klein initiatief in 1824 is de KNRM uitgegroeid tot een professionele organisatie, die 24 uur per dag inzetbaar is. Met 1.400 vrijwilligers op 45 reddingstations en 80 reddingboten is de KNRM de belangrijkste partner voor de Kustwacht als het gaat om Search and Rescue.

De KNRM roeit tegen de stroom in. Dat begon al bij de roeireddingboot die door de branding heen moest om mensen in nood te helpen. De KNRM is voor haar voortbestaan volledig afhankelijk van donateurs, giftgevers, sponsoren en erflaters en niet van de overheid. Vrijwillige redders, vrijwillige bijdragen van donateurs en kosteloze hulpverlening zijn sinds 1824 het fundament onder de KNRM. Deze zuivere vorm van vrijwilligerswerk past bij het karakter van hulp verlenen, redden op zee en het kameraadschap dat redders bindt. Gelukkig weet de KNRM nog steeds voldoende vrijwilligers aan zich te binden.

De KNRM heeft daarnaast een trouwe achterban. Bijna 100.000 betrokken donateurs, die ondanks dat grote goede doelen snel de steun van trouwe donateurs verliezen, betrokken blijven en zichzelf niet zien als donateur, maar als verlengstuk van de redders op het water: daarom heten zij ook Redders de wal.

De rijke historie van de KNRM heeft de organisatie gebracht waar zij nu staat: een zelfstandige hulpverleningsorganisatie ten diensten van ieder die daar een beroep op wil of moet doen. In de basis weet elke zeevarende dat de KNRM paraat staat. Díe zekerheid, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar en bij alle weersomstandigheden, is de voortdurende meerwaarde van de KNRM. Een meerwaarde die zij biedt als zelfstandige, ongesubsidieerde organisatie. Al 195 jaar.

Lees meer over de historie op https://www.knrm.nl/195-jaar

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.