Skip to main content

Monstertocht op verjaardag KNRM

Datum: woensdag 13 november 2019 | Sectie: Nieuws

Op 11 november vierde de KNRM haar verjaardag. Dat was dit jaar voor de 195ste keer. Sjoerd Robert Figdor en Robbert-Jan Meinardi feliciteerden de redders hoogstpersoonlijk door binnen 24 uur alle reddingstations aan de vaste wal te bezoeken en overal slingers, ballonnen, een dankbrief en een ludiek cadeautje achter te laten. Ondertussen belden ze hun relaties op om fondsen te werven voor de KNRM.

De mannen kennen elkaar van de eerste editie van Captain of Sales in 2017, sindsdien zetten zij zich belangeloos in voor de KNRM. Deze ludieke actie is daar een voorbeeld van. Om 00:01 uur startte het duo bij KNRM Cadzand om tegen het einde van de dag om 23:30 uur te eindigen bij KNRM Eemshaven. Volgens een strak gepland tijdschema reden ze bijna 1.200 kilometer.

Op alle reddingstations werden de heren hartelijk ontvangen door vrijwilligers die vol spanning zaten te wachten. Na een bliksembezoek van 6 minuten waren de mannen alweer onderweg naar het volgende reddingstation. Dan hingen de slingers, waren de ballonnen opgeblazen, lag het cadeau (gesponsord door de firma Beckers) in de vriezer en stond een brief op tafel met de uitleg van hun actie. Een citaat:

“Wij hebben vernomen dat het een traditie is om tijdens de debriefing deze snack te nuttigen. Het cadeautje dat jullie vandaag ontvangen heeft dan ook een grote symbolische waarde. Wat jullie als redders meemaken is niet standaard. Iedereen heeft zijn/ haar eigen manier om al dan niet deze ervaringen een plekje te kunnen geven. Middels ons bezoek op jullie verjaardag, willen wij graag de slingers voor jullie ophangen, jullie deze brief overhandigen en wie aanwezig is persoonlijk de hand schudden en jullie roemen om jullie buitengewone inzet voor mensen in nood. Jullie zijn onmisbaar. We hebben een symbolisch cadeautje in jullie vriezer gelegd, zodat wanneer jullie eens met elkaar afspreken – zonder een oproep – jullie ook wat te snacken hebben.”

Bekijk het filmpje op YouTube.

{youtube Sd5GOgFBWAo}

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.