Januarinummer van De Reddingboot is uit!

Januarinummer van De Reddingboot is uit!

20 januari 2020

Deze week valt het donateursmagazine De Reddingboot op de mat bij onze donateurs. We informeren onze trouwe achterban graag om te laten zien waar we hun steun allemaal voor gebruiken. Drie keer per jaar ontvangen deze Redders aan de wal, zoals we onze donateurs liefkozend noemen, interessante KNRM-verhalen, weetjes en achtergronden.

Coververhaal van het extra dikke januari nummer is het verhaal van redder Hans die 25 jaar na dato zijn redders van toen ontmoet. Het nieuwe jaar 1995 was een paar uur oud toen de kustvaarder Nova 1 in zware storm een noodsein stuurde. Reddingboten van de KNRM en een reddingshelikopter van de Koninklijke Marine werden gealarmeerd. Redder Hans Westenberg, vrijwilliger op de reddingboot van Lauwersoog werd om 09.15 uur gealarmeerd en kon niet vermoeden dat hij 13 uur later op miraculeuze wijze zelf gered zou worden. 25 jaar later ontmoet hij zijn redders opnieuw en samen halen zij herinneringen op.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Maar er staat veel meer in het blad. Uiteraard de reddingrapporten, maar ook een bezoek aan Hansweert en het werken met een slikslede. Bijzonder is het verhaal van Klaas en Baukje, die met hun zeiljacht schipbreuk lijden en geholpen worden door KNRM Eemshaven. Ook hun kat blijkt een prominente plek te krijgen in het boothuis. En mevrouw Renée La Brijn vertelt vol passie over haar werkzaamheden voor de gelijknamige familiestichting die het nieuwe boothuis in Scheveningen mogelijk maakt en haar onverwachte rol die zij als voormalig interieurontwerper heeft in het nieuwe onderkomen. En dan nog de verhalen van de redders, preventie, het vrijwillige karakter van de KNRM en alle loffelijke initiatieven die er zijn om de KNRM te steunen.

Kortom, veel leesplezier! En ben je nog geen donateur, maar zou je het wel leuk vinden om het blad te lezen? Klik dan hier.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij