Skip to main content

Inzet KNRM bij overstromingen niet meer nodig

Datum: vrijdag 16 juli 2021 | Sectie: Nieuws

Gisterenmiddag was te zien dat het KNRM-konvooi van vrijwilligers, medewerkers en materieel onderweg was naar IJsselstein, de verzamelplaats van het LOCC (Landelijk Operationeel Coördinatie Centrum). Het konvooi kwam daar halverwege de middag aan.

Rond 20:00 uur gisteravond is het KNRM-konvooi samen met eenheden van de reddingsbrigade en brandweer vetrokken naar Maastricht. Daar zou rond middernacht een piek zijn in de waterstanden. Rond 23:30 uur kwam het konvooi daar aan. Het materieel en de KNRM’ers werden ondergebracht in een brandweerkazerne.

Van 02:30 tot 07:00 uur vanochtend heeft één kusthulpverleningsvoertuig stand-by gestaan in Meersen. De rest van de KNRM’ers en het materieel zijn niet ingezet. In de briefing vanochtend hebben de veiligheidsregio’s van Limburg besloten af te schalen omdat het grootste risico geweken is. De inzet van het peloton waar de KNRM bij ingedeeld was, was niet langer nodig, evenals dat van een aantal andere pelotons. De KNRM is bedankt voor haar komst en is retour naar het landelijke kantoor en de werkplaats van de KNRM in IJmuiden gegaan. Het KNRM-konvooi is daar om 13:30 uur aangekomen.

We bedanken alle KNRM’ers voor de (aangeboden) hulp en support. We zijn onder de indruk van de hartverwarmende reacties die onder meer op social media geplaatst zijn. Het is prachtig om te zien (in hoe korte tijd) de KNRM-organisatie kan vertrouwen op haar mensen en materieel.

{youtube 5RT7xi8pGeE}

Ruim 100 vrijwilligers van Cadzand tot Eemshaven hebben zich de afgelopen 24 uur aangemeld voor eventuele aflosploegen. Waarbij een aantal reddingstations zelfs complete teams heeft aangeboden. Hieruit blijkt maar weer de enorme inzet van vrijwilligers en slagkracht van de KNRM. Met de aanmeldingen zou de planning voor de aflosploegen voor minimaal een week ingevuld kunnen worden.

Als organisatie kunnen we erop vertrouwen dat als er iets gebeurt buiten ons normale werk, hulp heel snel geregeld is. Ook het crisisteam van beroepspersoneel kan inmiddels door het online thuiswerken snel opgestart worden. De KNRM is in staat binnen enkele uren een redding eenheid te mobiliseren.

De KNRM wordt betrokken bij de evaluatie van de hulpverlening in Limburg. Ook zal intern een evaluatie plaatsvinden, waar we als KNRM veel van kunnen leren.  

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.