Inzet KNRM bij overstromingen in Limburg

Inzet KNRM bij overstromingen in Limburg

15 juli 2021
Limburg

De KNRM heeft hulp aangeboden aan Limburg bij het LOCC (Landelijk Operationeel Coördinatie Centrum) om met het beschikbare materieel en mensen te helpen bij de overstromingen in Limburg en daar is positief op gereageerd.

En natuurlijk gaan wij helpen. Momenteel is het beschikbare materieel gereedgemaakt en onderweg op transport naar IJsselstein in afwachting tot nadere orders vanuit het LOCC.

Het materieel wat de KNRM naar Limburg stuurt is:
• 2 x kusthulpverleningsvoertuigen;
• 2 x Atlantic 75;
• 1 x Float 500;
• KNRM-vrachtwagen, -Crafter en -busjes.

Op het landelijke kantoor van de KNRM is inmiddels een crisisteam ingericht onder leiding van directeur Jacob Tas. Er zijn 24 vrijwilligers en beroepsmedewerkers met het materieel onderweg vanuit IJmuiden naar IJsselstein om na instructies van het LOCC af te reizen naar Limburg.

De inzet van additionele vrijwilligers en materieel gaat niet ten koste van de operationele inzetbaarheid van de 45 KNRM-reddingstations. 

Zodra er meer informatie is, dan komen we weer in de lucht. We wensen de KNRM’ers die onderweg zijn naar in eerste instantie IJsselstein succes!

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij