Skip to main content

Gouden Wimpel KNRM voor Zr. Ms. De Ruyter

Datum: vrijdag 17 mei 2019 | Sectie: Nieuws

KNRM eert bijzondere relaties met jaarlijkse erewimpels

De bemanning van het marineschip Zr. Ms. De Ruyter heeft de Gouden Wimpel van de KNRM gewonnen. De Zr. Ms De Ruyter werd door het publiek verkozen uit een lijst van tien door de KNRM genomineerde relaties. “Voor elke genomineerde geldt dat hij of zij in 2018 of gedurende langere tijd iets buitengewoons heeft gedaan voor de KNRM. Wel beschouwd waren er dus uitsluitend winnaars”, aldus Edward Zwitser van KNRM. De Redding Maatschappij is afhankelijk van donaties en hecht om die reden veel belang aan goede relaties.

Onder de genomineerden bevonden zich onder anderen Herman den Blijker, het merchandisebedrijf P&P Projects en het Ondernemersgala Den Haag. Vanwege de enorme diversiteit onder de genomineerden was van strijd geen sprake. “Het ging niet om het winnen”, onderstreepte Willem Gunneman, medepresentator van het evenement en vier jaar geleden zelf genomineerd. “Iedereen doet op zijn manier zijn best voor de KNRM. Dat je bijdrage door de KNRM wordt opgemerkt en op waarde wordt geschat, is mooi”.

Waarderingsprijs

De Gouden Wimpel is een jaarlijks terugkerende waarderingsprijs voor relaties van de KNRM, die zich in het voorbije jaar hebben onderscheiden. De KNRM maakt jaarlijks de shortlist van genomineerden. Uiteindelijk bepaalt het publiek wie de Gouden Wimpel wint. De Zilveren Wimpel ging naar Stichting Wereldhavendagen, die de KNRM jaarlijks aan een groot podium helpt tijdens het gelijknamige evenement in Rotterdam, terwijl Adri Burghout met de Bronzen Wimpel naar huis ging. Adri was als illustrator betrokken bij meerdere KNRM-uitingen en is recent begonnen aan een zelfgeschreven kinderboekenserie over de KNRM. Elke genomineerde ontving een oorkonde.

Over de winnaar

De bemanning van het marinefregat Zr. Ms. De Ruyter hield afgelopen jaar, tijdens een maandenlange internationale uitzending, een groot aantal kleinschalige inzamelingsacties voor de KNRM. Zowel onder de bemanning zelf, alsook onder het thuisfront van de bemanningsleden. Eén van de stemmers schreef als argumentatie op zijn stem: “Deze mensen doen al meer dan genoeg voor volk en vaderland. Dat zij zich tijdens deze operatie ook nog eens inzetten voor het goede doel vind ik buitengewoon!”

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.