Dit zijn de winnende foto's van Reddingbootdag fotowedstrijd

29 mei 2019
IJmuiden

Reddingbootdag, de kans om van dichtbij de prachtigste foto’s te maken van de reddingboten, redders en het plezier van onze bezoekers. Dit jaar was de fotowedstrijd een hele happening waarbij we veel enthousiastelingen hebben zien rondlopen met camera’s. Vanuit verschillende standpunten werden de foto’s genomen en dat maakte het kiezen van de winnaars er niet veel makkelijker op. Uiteindelijk heeft Roel Ovinge het eindoordeel gegeven, benieuwd naar de winnaars?

1e plaats

Niels Maljaars Hansweert2

“Een mooie foto vanuit een hoog gezichtspunt - recht van boven - waarbij de focus precies op de beide onderwerpen ligt waar het op Reddingbootdag allemaal om draait: de KNRM reddingboot en de donateurs die mee willen varen! Technisch gezien ook een goede foto met warme en evenwichtige kleuren en waar de schittering in het water de foto mooi afmaakt”.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

2e plaats

Lars Egas

"Een mooie actiefoto van een demonstratie die de samenwerking tussen de KNRM en de Kustwacht SAR helikopter laat zien, duidelijk herkenbaar bij het publiek. Technisch heeft de foto een mooie compositie en gebruik van goede kleuren waar de toevoeging van een iets warmere tint de foto beter laat tonen".

3e plaats

Jack Westhoeve Ouddorp

"Mooie foto vanuit een ongewoon, hoog gezichtspunt. De eenvoudigheid van alleen de boot en het water, zonder verdere afleiding maakt het tot een krachtige foto. Technisch is er weinig ruimte voor verbetering, behalve een misschien nog scherpere/krappere uitsnede om de algehele compositie van boot en vaarcirkel nog meer tot z'n recht laten komen".

Eervolle vermelding

Silvia Manders Egmond aan Zee

“Waardig om te vermelden - Doet me denken aan het zo wel bekende ‘wat wil je later worden…..?’. Leuk om te zien hoe deze jongeman met plezier kennismaakt met het reilen en zeilen van de KNRM. Wellicht zien we hier een toekomstig vrijwilliger?”

Bekijk alle foto's

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij