Skip to main content

Eervolle vermelding voor KNRM bij Nationale Vrijwilligersprijzen

Datum: dinsdag 21 april 2020 | Sectie: Nieuws

De KNRM heeft een eervolle vermelding gekregen bij de Nationale Vrijwilligersprijzen 2020. En daar zijn we trots op!

Elk jaar wordt een specifieke groep prominente Nederlanders gevraagd een landelijke vrijwilligersorganisatie aan te wijzen die volgens hen de ProminentenPrijs verdient. Dit jaar was het de beurt aan leden van de Tweede Kamer. Het Tweede Kamerlid Wytske Postma van het CDA stelde de KNRM kandidaat. In onderstaande filmpje legt ze uit waarom ze ons nomineerde. Ze noemt de KNRM absoluut deskundig en roemt dat we al twee eeuwen de belangrijke functie van redden en helpen van mensen, met vrijwilligers uitvoeren. 

{youtube GUQ1GBNATc8}

De expertcommissie,  die kijkt naar maatschappelijke relevantie, actualiteit en impact, gaf de KNRM een eervolle vermelding. Het oordeel van de expertcommissie luidde: “Dit is een organisatie die met inzet van vrijwilligers onder de moeilijkste omstandigheden zijn werk verricht en dat al heel lang volhoudt. Veiligheid, training en deskundigheid stellen zulke hoge eisen dat dit geen makkelijke taak maakt. Mooi voorbeeld van een vrijwilligersorganisatie die een onmisbare en belangrijke functie met vrijwilligers weet uit te voeren.” 

Naast de ProminentenPrijs voor landelijke organisaties, zijn er ook de Nationale Vrijwilligersprijzen voor lokale initiatieven de VriendenLoterij Passieprijs voor vrijwilligers die zich op buitengewone manier hebben ingezet voor hun vrijwilligerswerk en de Gouden Venus van Milo voor een vrijwilliger met een verstandelijke, psychische of lichamelijke beperking voor wie het minder vanzelfsprekend lijkt om zich als vrijwilliger in te zetten, maar die dat met veel passie doet.

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.