Binnenkort valt De Reddingboot op de mat!

23 september 2020

In het oktober nummer van De Reddingboot komen heel veel verschillende onderwerpen aan bod. In het donateursmagazine staat interviews met twee broers die de KNRM op verschillende manieren dankbaar zijn. Jan en Louis. De één werd jaren geleden door de KNRM met stormachtig weer uit een penibele situatie gered. Voor de ander was dit één van de redenen de KNRM tot erfgenaam te benoemen.

We schuiven aan bij de redders van KNRM Scheveningen en praten na over het indrukwekkende drama dat zich op 11 mei afspeelde en waarbij vijf surfers de dood vonden. “We hebben met z’n allen gevochten voor wat we waard waren en hebben daarbij meerdere keren en op meerdere fronten onze grenzen verlegd. Achteraf zijn we blij, ondanks het enorme verlies en verdriet, dat we één iemand hebben kunnen redden en vier families de moge­lijkheid hebben kunnen geven afscheid te nemen van hun dierbaren. We moeten niet vergeten dat we daar als ploeg trots op mogen zijn…”

Uiteraard ontbreken de reddingrapporten niet. Die vormen het hart van het blad en gaan over branden, vermissingen, verdrinkingen en allerlei andere calamiteiten waarvoor de vrijwilligers van de KNRM in actie komen. We gaan op bezoek bij KNRM Lemmer en bij veel gestelde vragen doen we uit de doeken hoe we met een lanceervoertuig een reddingboot vanaf het strand lanceren.

Kortom, genoeg leesvoer. Ontvang je De Reddingboot nog niet, wordt dan donateur en krijg het blad drie keer per jaar op de mat.