Skip to main content

Scheveningen Lightwalk kiest KNRM als goed doel

 • Fotogallery:
 • 29-06-2016

Scheveningen Lightwalk is een nieuw wandelevenement, waarvan de eerste editie op zaterdag 10 december op en rond de Scheveningse haven wordt gehouden. Het evenement ligt in de lijn van de alom bekende Fjoertoers: wandelen in de donker met onderweg allerlei spectaculaire lichtgevende acts. De KNRM is het goede doel van de Fjoertoers van Terschelling en Egmond. De Scheveningen Lightwalk volgt ook in die traditie, want de organisatie van de Lightwalk heeft de KNRM verkozen tot goede doel. De deelnemers kunnen bij inschrijving € 1,25 doneren, of een veelvoud daarvan. Het bedrag € 1,25 is niet zomaar gekozen; het is het ‘uurloon’ van een vrijwilliger op een reddingboot. Voor meer informatie over het evenement óf direct inschrijven: www.scheveningenlightwalk.nl

nieuwsbericht

 • Hits: 5675

Euromac Genemuiden sponsort nieuwe partij kachels

 • Fotogallery:
 • 29-06-2016

Sinds jaar en dag zijn reddingboten van de KNRM uitgerust met elektrische kachels van het merk Eurom. “Blijkbaar zijn die bestand tegen de zware omstandigheden waaronder reddingboten soms moeten werken”, concludeert Edward Zwitser van de KNRM. Euromac schonk de KNRM deze week een partij kachels. “En niet voor het eerst!”, stelt Zwitser. “Hoewel Genemuiden toch ver het binnenland in ligt, heeft de KNRM in Euromac een betrokken sponsor”. De handelsonderneming levert normaliter niet rechtstreeks aan de eindklant. Het is een importeur/groothandel die levert aan de detailhandel. Niet alleen elektrische kachels; Euromac levert met name ook alle mogelijke vormen van tuin- en terrasverwarming. Zie www.lekkerlangbuiten.nl

De KNRM dankt Euromac Genemuiden voor de zeer gewaardeerde sponsoring in natura.

nieuwsbericht

 • Hits: 6021

KNRM bedankt Nh1816

 • Fotogallery:
 • 21-05-2016

Een nieuw verblijf voor de jaguars, een geweldige geluidsinstallatie in Nederlands bekendste theater, een nieuwe klasse reddingsboot in de vaart brengen, meer geleidehonden opleiden voor mensen met een beperking en toekomstige olympiërs ondersteunen. Mooie projecten die dankzij de Goede Doelen Stichting van verzekeraar Nh1816 worden gerealiseerd en voor ons van grote betekenis zijn. Daar zijn wij, Artis, Carré, KNGF Geleidehonden en Talentboek de verzekeraar Nh1816 dankbaar voor. De 200e verjaardag van #Nh1816 grijpen wij dan ook graag aan om haar te bedanken en onze waardering over te brengen.

De Goede Doelen Stichting van Nh1816
Nh1816 Verzekeringen neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus. Een deel van de winst die het bedrijf maakt, geeft zij terug aan de samenleving. Niet door elke verzekerde een marginaal premievoordeel te gunnen, dat nauwelijks als een voordeel wordt herkend. Maar door maatschappelijk relevante projecten financieel mede mogelijk te maken. Dat doen zij via de Stichting Goede Doelen die landelijke, regionale en lokale projecten op diverse gebieden ondersteunt. Zodat die voor iedereen behouden en toegankelijk blijven. Nu en in de toekomst.

Nh1816 en KNRM
De Goede Doelenstichting bekostigde voor de KNRM de ontwikkeling van een nieuwe reddingbootklasse die om die reden ook naar de verzekeringsmaatschappij werd vernoemd. Het eerste schip van de klasse werd onder enorme mediabelangstelling gedoopt door koningin Maxima. Daarnaast is Nh1816 een vaste deelnemer aan het Reddersgala en sponsort #Nh1816 ook meerdere losse projecten binnen de Redding Maatschappij. De KNRM is verguld met haar warme relatie met Nh1816 en dankt de verzekeraar niet alleen voor de financiële bijdragen, maar ook voor de bovengemiddelde betrokkenheid.

Foto
De goede doelen schonken Nh1816 als blijk van waardering en felicitatie een unieke fotoserie, waarin de goede doelen gezamenlijk geprotretteerd zijn. Op deze foto zijn redders van de KNRM gefotografeerd in het unieke decor van Koninklijke Theater Carré.

nieuwsbericht

 • Hits: 6300

Mastervolt sponsort KNRM met levenslange garantie

 • Fotogallery:
 • 08-04-2016

Mastervolt, Nederlandse leverancier van energiesystemen, sponsort de KNRM. Mastervolt wil de redders van de KNRM een veiliger werkomgeving bieden. In het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen biedt Mastervolt naast de apparatuur ook levenslange garantie en training voor de installateurs aan.

Onder het credo “Wij geven ook om U” is besloten een samenwerking met KNRM te starten. “De KNRM heeft een uitstekende reputatie en verricht fantastisch werk. De redders moeten hun belangrijke werk vanuit een zo veilig mogelijke omgeving kunnen doen”, stelt Ton de Winter, CEO van Mastervolt. “Dit stelt de redders in staat beter en wellicht meer levens te redden. Daarbij zullen de redders de eigen veiligheid niet uit het oog verliezen. Wij helpen hen daarbij”.

“Voor Mastervolt is het belangrijk dat sponsoring dicht bij het hart ligt. Mensen moeten het vanzelfsprekend vinden dat Mastervolt de KNRM sponsort. We streven ernaar dat de sponsoring uit de levering van onze producten of onze diensten bestaat”, aldus Ton de Winter. Toen het plan bekend werd, startte het personeel spontaan een inzamelingsactie. Het ingezamelde geld werd door middel van een symbolische cheque ter waarde van € 2.500,- door Ton de Winter aan Edward Zwitser van de KNRM overhandigd op woensdag 6 april.

Mastervolt biedt de KNRM een levenslange garantie op alle Mastervolt producten die bij de KNRM in gebruik zijn. Tevens stelt Mastervolt een jaarlijks budget beschikbaar om nieuwe producten aan te schaffen, zowel voor nieuwbouw als voor bestaande vaartuigen. Naast de producten wordt ook kennis ter beschikking gesteld: Mastervolt zal de KNRM met raad en daad assisteren bij het ontwerpen en optimaliseren van de elektrische systemen aan boord van de schepen en voertuigen. Daarnaast zullen er ook trainingen gegeven worden aan werven en installateurs die voor de KNRM werken. Alleen met een correcte installatie kunnen de producten optimaal functioneren.

Met deze actie verwacht Mastervolt zowel recreatieve als professionele klanten aan te spreken. “Klanten verwachten een maatschappelijk betrokken organisatie en dat willen we als bedrijf ook zijn. Zo werken we nauw samen met diverse onderwijsinstellingen, begeleiden stagiaires en zetten ons in voor een duurzaam product. Daarnaast ondersteunen we ook diverse stichtingen, waaronder de Live Your Dream Foundation”, vertelt de Winter. “We zijn van oorsprong een maritieme organisatie; de KNRM past precies bij ons. Onze producten zijn bestand tegen extreme omstandigheden. Zo hebben ze bijvoorbeeld de Volvo Ocean Race probleemloos doorstaan.” De KNRM komt in de dagelijkse praktijk vergelijkbare uitdagingen tegen.

Kasper Kools, Chef werkplaats van de KNRM, is erg blij met de sponsoring door Mastervolt: “We zijn er een beetje stil van en voelen ons zeer vereerd. Wij werken al 25 jaar samen met Mastervolt. Het is geweldig dat dit op deze manier wordt bestendigd. Wij selecteren op kwaliteit van de systemen. Dat is pure toegevoegde waarde voor het veilig redden van mensen. Dat KNRM al zo lang met Mastervolt producten werkt, zegt genoeg. Ook de trainingen zijn zeer welkom", aldus Kools. “Kennis is de basis van je bedrijf, het meest kapitaalintensieve wat je kan hebben binnen een organisatie. Deze trainingen tillen onze kennis naar een hoger niveau.”

Op het hoofdkantoor van de KNRM overhandigde Bouke van de Weerdt, Service Support Manager bij Mastervolt, symbolisch een Mass Combi Ultra aan Kasper Kools om de sponsoring te bekrachtigen. De Mass Combi Ultra is een krachtige acculader, een efficiënte omvormer en een veelzijdig omschakelsysteem in één robuust, lichtgewicht en compact apparaat dat uitstekend geschikt is voor de KNRM-schepen.

nieuwsbericht

 • Hits: 7145

Gouden Wimpel verkiezing 2015

 • Fotogallery:
 • 19-01-2016

Op 19 februari staat de uitreiking gepland van de Gouden, de Zilveren en de Bronzen Wimpel 2015. Prijzen voor bedrijven, organisaties en particulieren die zich op een opvallend lovenswaardige wijze hebben ingezet voor de KNRM.

Daarbij gaat het níet om operationele inzet, maar om zaken die naamsbekendheid, goodwill en inkomsten (in natura) betreffen. De uitreiking vindt plaats in het Radisson Blu Palace Hotel in Noordwijk aan Zee, de winnaar van de allereerste Zilveren Wimpel (2011).

Bij de nominatie wordt gekeken naar:

 • Uniciteit van het initiatief
 • Diversiteit in aanbod (bedrijven, organisaties en particulieren)
 • Combinatie van arbeidsintensiteit en hoogte van de bijdrage
 • Staat 2015 op zich of heeft de initiatiefnemer een langere band met de KNRM?


Uit het grote aanbod van initiatieven is voor 2015 de volgende voorselectie gemaakt:

Hans Sterkenburg

Hans Sterkenburg (1947) werd in 2004 gevraagd voor de Plaatselijke Commissie van het KNRM-reddingstation Egmond. Tegenwoordig met meerdere taken, waaronder die van vice-voorzitter en Coördinator Opleiden & Oefenen. Daarnaast werd de oud-ondernemer in 2012 gevraagd of hij directeur wilde worden van het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers in Den Helder. Sterkenburg leidde het museum naar en door een grote en complexe verbouwing, die in 2015 is afgerond. Dat Sterkenburg deze verantwoordelijke taak als vrijwilliger op zich heeft genomen, is bewonderenswaardig.

Laura Borneman

Laura Borneman werd in 2004 vrijwillig Reddingwinkelhouder voor de KNRM, hetgeen betekende dat zij in haar vrije tijd artikelen van de KNRM verkocht ten bate van het goede doel. In het zomerseizoen beheerde zij daarvoor de oude reddingbootloods in Hindeloopen, een toeristische trekpleister. Een bijzonder tijdrovende klus: ze had de loods soms hele dagen open. Maar zeker ook omdat Laura het de laatste jaren helemaal alleen deed. En dat terwijl de Reddingwinkel al lang geen winkeltjes meer had in den lande… Laura was zó enthousiast dat zij van diverse leveranciers voorraden in consignatie kreeg om toch door te kunnen verkopen. Tot dit jaar, toen Laura ervoor koos te stoppen. De KNRM heeft haar vasthoudendheid gezien en haar grenzeloze trouw in deze taak verdient een nominatie.

Mastervolt

Mastervolt is al jaren een goede leverancier van de KNRM. Met name voor elektronische systemen aan boord van reddingboten. In 2015 besloot Mastervolt haar rol als leverancier geheel anders te vullen: Zij boden de KNRM voor onbetaalde tijd aan dat zij in het vervolg leveringen, service én onderhoud kosteloos zouden gaan uitvoeren. Voor de gehele vloot, van Cadzand tot aan Schiermonnikoog. De grootte van dit aanbod, gekoppeld aan het structurele karakter ervan, maakt het initiatief van Mastervolt tot een bijzonder prijzenswaardige.

Nogepa

Nogepa is een belangenorganisatie voor bedrijven die in Nederland vergunningen hebben om olie en gas op te sporen en te winnen. De KNRM onderhoudt al jaren nauwe banden met Nogepa, bijvoorbeeld waar het gaat om gereddencapaciteit voor olieplatforms. Elk jaar is Nogepa met een grote en zware delegatie aanwezig op het Reddersgala. Twee jaar geleden kwam daar een extra ondersteuning bij: Jaarlijks doneert Nogepa nu € 100.000,- euro, een enorm bedrag dat conform afspraak wordt besteed aan de brandstofkosten van reddingboten van de Arie Visser-klasse. Een gewaardeerde en zeer voorname bijdrage!

Peter Tuinman

De bekende acteur Peter Tuinman (tegenwoordig Baantjer in het theater) is al decennialang een KNRM-supporter. In de jaren ’90 maakte hij twee lange films met de KNRM, Branding Brekers en Behoud en Terug op Station, waarmee hij voor velen het gezicht van de KNRM werd. Minder bekend is dat hij ook aan veel korte KNRM-films meewerkte. In beeld of als voice-overstem. Hij maakte radiospots voor de KNRM en presenteerde meerdere edities van het Reddersgala. Deze oer-Fries heeft bijzonder veel betekend voor de naamsbekendheid van de KNRM. Niet als formeel ambassadeur (die heeft de KNRM niet), maar als goede vriend waar de KNRM te allen tijde een beroep op kan doen.

Stichting Helden der Zee Fonds Dorus Rijkers

Dit vermogensfonds realiseert al jaren grote projecten voor de KNRM. Het bestuur van DRF is zeer nauw betrokken bij het wel en wee van de KNRM en van daaruit kwamen en komen grote donaties voort die de bouw mogelijk maakten van bijvoorbeeld de reddingboot Dorus Rijkers en het KNRM-boothuis in Dordrecht. Tevens bekostigde het Dorus Rijkers Fonds de aanschaf van een groot aantal PLB’s, een waterveiligheidscampagne onder basisschoolkinderen en de aanschaf van een nieuwe reddingboot voor Medemblik (slechts een kleine greep uit de vele projecten). De grote bijdragen van dit fonds zijn jaar in jaar uit bijzonder belangrijk voor de KNRM.

Ton Bruns

Zeezeiler Ton Bruns schreef in eigen beheer het boek Kan je vrijen als het stormt? over zijn zeilreis rond de wereld. Bruns deed dat niet om er geld aan te verdienen: Van elk verkocht exemplaar doneert Bruns 5 euro aan het KWF en 5 euro aan de KNRM. De rest van het geld gaat op aan de kosten. Bruns is een bevlogen idealist die bijkans dagelijks probeert zijn boek aan de man te brengen, daarbij steevast de twee doelen onder de aandacht brengend van zijn gehoor. Meewegende de enorme hoeveelheid tijd en energie die het kost om überhaupt een boek te schrijven, is dit ronduit bewonderenswaardig.

Vakantiepark De Krim

Vakantiepark De Krim op Texel houdt jaarlijks een campagne waarin zij haar gasten automatisch donateur maakt van de KNRM, op kosten van het vakantiepark. Jaarlijks gaat dat om ongeveer 150 nieuwe Redders aan de Wal. De gasten krijgen daarmee de kans om (op Texel) naar Reddingbootdag te gaan. De actie van De Krim zorgt voor naamsbekendheid en een grote financiële bijdrage. Dat het park die bijdrage uit eigen zak betaald, wordt bijzonder gewaardeerd.

Van Oord

Baggerbedrijf Van Oord ondersteunt de KNRM op vele terreinen. Elk jaar is Van Oord met een delegatie aanwezig op het Reddersgala, maar stelt op die avond ook elk jaar een lucratief veilingkavel ter beschikking. Dit jaar bijvoorbeeld een geheel verzorgde, luxe reis naar Rio de Janeiro. Een aanbod dat de KNRM 10.000 euro opleverde. Daarnaast levert Van Oord structurele ondersteuning aan het reddingstation Hoek van Holland en incidentele support aan diverse andere reddingstations, waaronder Urk. Tevens is Van Oord altijd bereid intensief mee te denken aan voor de KNRM ingewikkelde projecten. Kortom: de KNRM doet nooit vergeefs een beroep op dit maritieme topbedrijf.

nieuwsbericht

 • Hits: 5106

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.