130 km afzien voor de redders van de KNRM

6 december 2019
Nieuws

Op zaterdag 7 december gaat de elfde editie van de KNRM West Coast Challenge van start, een uniek duursportevenement langs de kust van Nederland. Twee personen met één fiets lopen en fietsen afwisselend om geld op te halen voor de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). Er gaan zaterdag in totaal 66 deelnemers van start.

De West Coast Challenge is een eendaags run-bike-run evenement. De totale afstand bedraagt 130 kilometer, de route loopt vrijwel volledig over het strand. Naast de hele West Coast Challenge van 130 kilometer voor duo's, de halve Challenge van ongeveer 65 kilometer voor duo's en de teamestafette van 130 kilometer voor twee duo's. Ook enkele ultralopers doen de Challenge mee, zij rennen in hun eentje de 65 of 130 kilometer!

Dit jaar een gunstige windrichting
De wind zal zaterdag redelijk gunstig zijn, windkracht 4-5 uit het westen. De hele Challenge start zaterdag om 04.30 bij het boothuis van de KNRM in Hoek van Holland en de halve Challenge start om 11.00 uur bij Restaurant Sea You in Velsen-Noord. De finish is bij het KNRM-boothuis aan de Bevesierweg in Den Helder. Om 20.00 uur moeten alle deelnemers binnen zijn.

Geld ophalen voor de KNRM
De West Coast Challenge is niet alleen een sportieve belevenis, maar ook een unieke manier om het werk van de KNRM - levens redden op het water - financieel te ondersteunen. Dat gebeurt door een deel van de inschrijfgelden beschikbaar te stellen en daarnaast worden de deelnemende teams gestimuleerd om aanvullende sponsorgelden bij te dragen via www.knrm.geef.nl.

Overvaren
Het Noordzeekanaal maakt dat de deelnemers aan de hele Challenge en de estafette door reddingboten van de KNRM overgezet. De ondersteuning op de route wordt eveneens verzorgd door de KNRM.

Live volgen
Door de GPS-transponders is het ook voor de thuisblijvers leuk om de WCC te volgen en op gezette tijden op te duiken langs de route. De sporters zijn via een GPS-transponder op de fiets te volgen via de website www.westcoastchallenge.nl.