Skip to main content

Tentoonstelling Redders op zee - Zuiderzeemuseum

Datum: 23 mei tot 2 september 2024 | Locatie: Enkhuizen

In 13 maritieme musea verspreid over heel Nederland wordt 200 jaar KNRM gevierd met de tentoonstelling π—₯π—²π—±π—±π—²π—Ώπ˜€ 𝗼𝗽 π˜‡π—²π—². Van 23 mei t/m 1 september 2024 is de tentoonstelling in het Zuiderzeemuseum te zien, met speciale aandacht voor KNRM Enkhuizen.

De tentoonstelling in het Zuiderzeemuseum toont naast de KNRM-geschiedenis, ook de huidige praktijk. Vergelijk een modern KNRM-reddingpak met een historisch kurkvest, of ontdek de betekenis van de verschillende seinvlaggen en reddingboeien. Zie wat KNRM Enkhuizen in het afgelopen jaar heeft gedaan vanuit een echt scheepje met kleine reddingsvesten, en laat de kinderen lekker zelf aan boord klauteren!

Bewonder ook de fraaie beelden die de bekende fotograaf Jeroen Hofman* maakte van KNRM-locaties in en rond het voormalige Zuiderzeegebied. Ontdek wat je moet kunnen om een redder bij de KNRM te worden en het effect hiervan op hun persoonlijke leven. En mis ook vooral het fotomoment niet; je lijkt hier zΓ©lf wel een stoere redder, in die originele kledij!

Maak kennis met vijf leden van de KNRM Enkhuizen. Fotografe Robin de Puy* portretteerde voor deze gelegenheid redders. Zij vertellen hun heftige en ontroerende verhalen, laten zien welke steun zij krijgen uit hun eigen omgeving en laten zien wat de toegevoegde waarde van de KNRM op hun levens is.

*De moderne fotografieserie is een prachtig jubileumgeschenk voor de KNRM en tot stand gekomen met steun van de VriendenLoterij.

Foto: Mathew Fransen door Robin de Puy, 2023

Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.