Reddingboot Graaf van Bylandt

27 Januari 1996 werd de Graaf van Bylandt (Johannes Frederik klassebij het toenmalige reddingstation Burghsluis (nu Neeltje Jans) gedoopt door mevrouw C.E. Barones Collot d'Escury-Ledeboer.

Zij is echtgenote van de voorzitter van de M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting. Deze stichting schonk tien overlevingspakken ten behoeve van de bemanning.

De Graaf van Bylandt is betaald uit de erfenis die de Graaf na zijn overlijden aan de Redding Maatschappij heeft nagelaten.

In 2002 werd de Graaf van Bylandt vervangen door de reddingboot Koopmansdank van het type Arie Visser.

Reddingboot Graaf van Bylandt

De Graaf van Bylandt is betaald uit de erfenis die de Graaf na zijn overlijden aan de Redding Maatschappij heeft nagelaten. Op 27 Januari 1996 werd de Graaf van Bylandt bij het toenmalige reddingstation Burghsluis (nu Neeltje Jans) gedoopt door mevrouw C.E. Barones Collot d'Escury-Ledeboer.

Zij is echtgenote van de voorzitter van de M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting. Deze stichting schonk bovendien tien overlevingspakken voor de bemanning. In 2002 werd de Graaf van Bylandt in Neeltje Jans vervangen door de reddingboot Koopmansdank van het type Arie Visser en verhuisde de boot naar reddingstation Vlieland.

Image

Johannes Frederik

Reddingboot Graaf van Bylandt

Klasse: Johannes Frederik

De steeds groter wordende vraag om reddingboothulp, de opkomst van de recreatievaart en de voortschrijdende techniek vroegen om een nieuw ontwerp. Zeewaardigheid, manoeuvreerbaarheid, geringe diepgang en snelheid waren de sleutelwoorden bij de ontwikkeling ervan. Het nieuwe ontwerp, de Johannes Frederik klasse, werd uitgerust met waterjets en werd van aluminium gebouwd waardoor ze lichter en sneller was dan haar voorgangers en daarmee minder diep in het water lag.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij