Reddingboot Kitty Roosmale Nepveu

De Kitty Roosmale Nepveu werd 24 mei 2008 in Scheveningen gedoopt en doet sindsdien dienst bij reddingstation Scheveningen.

Arie Visser

Reddingboot Kitty Roosmale Nepveu

De bouw van het schip werd mogelijk gemaakt door een schenking van de heer Roosmale Nepveu. De doop werd verricht door mevrouw Roosmale Nepveu, echtgenote van de schenker. De Kitty Roosmale Nepveu is vernoemd naar de moeder van de schenker.

{youtube HZOefX5FSDY}

Klasse: Arie Visser

In jaren dat de Redding Maatschappij ervaring opdeed met de grotere RIB’s, bleek dat de actieradius van deze klasse te beperkt was. Daarom werd besloten een grotere variant van de Johannes Frederik te bouwen. Dat werd in 1999 het type Arie Visser. De Arie Visser heeft een totale tankinhoud van 6100 liter, wat de boot een actieradius geeft van zestien uur op volle kracht. De brandstof is verdeeld over vier tanks. Een aparte dagtank (144 liter) bevindt zich in de berging, voor de machinekamers.

Er zijn 10 schepen van het type Arie Visser gebouwd.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij