Reddingboot Jeanine Parqui

Door een nalatenschap van mevrouw Jeanine Parqui kon de KNRM de gelijknamige reddingboot laten bouwen. Jeanine Parqui overleed op 12 januari 2000 op 49‑jarige leeftijd. Al in 1973 besloot de naamgeefster de Redding Maatschappij in haar testament op te nemen. 

De reddingboot met de naam Jeanine Parqui (type Arie Visser) werd op zaterdag 7 januari gedoopt in de Berghaven van Hoek van Holland. De doop werd verricht door mevrouw H.M.A. (Mariët) Opstelten-Dutilh, echtgenote van burgemeester Yvo Opstelten van Rotterdam. 

Image

Arie Visser

Reddingboot Jeanine Parqui

Klasse: Arie Visser

In jaren dat de Redding Maatschappij ervaring opdeed met de grotere RIB’s, bleek dat de actieradius van deze klasse te beperkt was. Daarom werd besloten een grotere variant van de Johannes Frederik te bouwen. Dat werd in 1999 het type Arie Visser. De Arie Visser heeft een totale tankinhoud van 6100 liter, wat de boot een actieradius geeft van zestien uur op volle kracht. De brandstof is verdeeld over vier tanks. Een aparte dagtank (144 liter) bevindt zich in de berging, voor de machinekamers.

Er zijn 10 schepen van het type Arie Visser gebouwd.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij