Zeiljacht in problemen

28 december 2015

KNRM Medemblik is begin van de avond uitgevaren voor een zeiljacht aan de grond ten zuiden van het vogeleiland de Kreupel.

Omstreeks 18:18 uur werd de bemanning van reddingboot ’t Span en reddingboot Bernardine gealarmeerd voor een zeiljacht aan de grond.
Na de gegevens te hebben ontvangen van het Kustwachtcentrum gaan beide boten het donkere IJsselmeer op.
Na 10 minuten zijn beide reddingboten ter plaatsen bij het 9 meter lange zeiljacht genaamd Spirit met twee opvarende aan boord.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Na een kort overleg met de opvarende word het duidelijk dat het schip 2,5 meter diep steekt en op een zandplaat ligt. De reddingboot peilt een diepte van krap 2 meter.
Er word een sleepverbinding gemaakt waarna het schip in de juiste richting kon worden gemanoeuvreerd.
Gezien de onrustige zeegang kwam het jacht deels op eiegen kracht stukje voor stukje vooruit richting dieper vaarwater.
Na ongeveer 30 minuten trekken kwam het schip overeind te staan en had het de benodigde waterdiepte om zelfstandig zijn weg richting Enkhuizen te vervolgen.

Beide reddingboten lagen omstreeks 20:00 uur weer terug in hun eigen botenhuis.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij