Skip to main content

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) en de Wassenaarse Reddingsbrigade (WRB) beëindigen samenwerking

Datum: donderdag 18 april 2024 | Sectie: Nieuws

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) en de Wassenaarse Reddingsbrigade (WRB) hebben besloten hun formele samenwerkingsverband voor de uitvoering van strandbewaking te beëindigen.

De samenwerking werd in 2013 gestart om samen de uitvoering van strandbewaking te verbeteren. Dat laatste is gelukt, mede door de samenwerking, is de functie van Lifeguard verder ontwikkeld, is de kwaliteit van de organisatie verbeterd en zijn de procedures afgestemd. Als mooi voorbeeld kan de inmiddels breed gedragen Code Lifeguarding dienen (https://hetstrandveilig.nl/lifeguardorganisaties/code-lifeguarding/). Na negen seizoenen is in onderling overleg besloten de samenwerking in deze vorm te beëindigen. Er wordt operationeel uitstekend samengewerkt en dat blijft uiteraard zo, maar daar is geen formeel samenwerkingsverband meer voor nodig.

De KNRM en de WRB hebben afgesproken de ontvlechting voor het zomerseizoen van 2024 te voltooien. De vermelding van KNRM op onder andere de kleding van de WRB zal mogelijk dit seizoen nog wel zichtbaar zijn.

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.