Skip to main content

Wereldrecordpoging tijdens Sail!

Datum: donderdag 01 juni 2017 | Sectie: Nieuws

Sail Den Helder 2017 staat niet alleen in het teken van de mooie Tall Ships, maar ook in het teken van het behalen van een serieus wereldrecord. Op zaterdag 24 juni tijdens Sail Den Helder om 14.30 uur wordt er een poging gedaan om het wereldrecord lesgeven in knopen te behalen. Dit record is aangemeld bij het Guinness Book of Records. Bij een geslaagde poging en na het aanleveren van het bewijsmateriaal hoopt de organisatie dat het record wordt opgenomen in het Guinness Book of Records!

Om dit record te behalen moeten minimaal 250 mensen een les volgen in het leggen van nautische knopen. Iedereen kan meedoen, jong en oud, vanuit het binnen- en buitenland. De les wordt ondersteund met filmpjes. Knopendeskundige Peter Wezelman uit Den Helder geeft de les vanaf het provincie Noord-Holland podium in het Helders Dorp op Willemsoord. Ook zijn er meerdere vrijwilligers aanwezig om de deelnemers te helpen met het leggen van de knopen. Dit evenement is een mooie aanvulling tijdens een bezoek aan Sail Den Helder.

Als mensen willen meedoen met de wereldrecordpoging en zeker willen zijn van deelname dan kunnen zij zich nu al aanmelden door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De organisatie van het wereldrecord is een samenwerkingsverband tussen het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers, Jongerenwerk Den Helder, Scheepstuigerij De Schieman en City Marketing Den Helder.

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.