HOME

Wereldrecordpoging tijdens Sail!

01-06-2017Den Helder

Sail Den Helder 2017 staat niet alleen in het teken van de mooie Tall Ships, maar ook in het teken van het behalen van een serieus wereldrecord. Op zaterdag 24 juni tijdens Sail Den Helder om 14.30 uur wordt er een poging gedaan om het wereldrecord lesgeven in knopen te behalen. Dit record is aangemeld bij het Guinness Book of Records. Bij een geslaagde poging en na het aanleveren van het bewijsmateriaal hoopt de organisatie dat het record wordt opgenomen in het Guinness Book of Records!

Om dit record te behalen moeten minimaal 250 mensen een les volgen in het leggen van nautische knopen. Iedereen kan meedoen, jong en oud, vanuit het binnen- en buitenland. De les wordt ondersteund met filmpjes. Knopendeskundige Peter Wezelman uit Den Helder geeft de les vanaf het provincie Noord-Holland podium in het Helders Dorp op Willemsoord. Ook zijn er meerdere vrijwilligers aanwezig om de deelnemers te helpen met het leggen van de knopen. Dit evenement is een mooie aanvulling tijdens een bezoek aan Sail Den Helder.

Als mensen willen meedoen met de wereldrecordpoging en zeker willen zijn van deelname dan kunnen zij zich nu al aanmelden door een mail te sturen naar info@reddingmuseum.nl

De organisatie van het wereldrecord is een samenwerkingsverband tussen het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers, Jongerenwerk Den Helder, Scheepstuigerij De Schieman en City Marketing Den Helder.

DEEL DIT BERICHT
Terug naar nieuwsoverzicht