Skip to main content

Vergeefse zoekactie naar man overboord op IJsselmeer

Datum: donderdag 23 juli 2020 | Sectie: Nieuws

Met man en macht is vanmiddag op het IJsselmeer, ter hoogte van Breezanddijk (Afsluitdijk) gezocht naar een overboord geslagen zeiler. De man raakte door een klap van de giek te water en verdween na korte tijd onder water.
Doordat de positie van het jacht in eerste instantie niet duidelijk was, alarmeerde de Kustwacht zoveel mogelijk eenheden, waaronder de KNRM reddingstations Lemmer, Enkhuizen, Andijk, Medemblik en Hindeloopen. Ook het Kustwachtvliegtuig, twee reddingshelikopters en een politievaartuig werden ingezet.

Nadat het jacht was gelokaliseerd zijn redders aan boord gegaan om de opvarenden te begeleiden en ondersteunen. Het jacht is naar Breezanddijk gesleept. Ondanks uren zoeken werd de man niet gevonden. De zoekactie is om 18.45 uur beëindigd. De politie neemt de regie over om verder te zoeken.  

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.