Stormachtig weer houdt KNRM volop bezig

11 maart 2019
IJmuiden

Het stormachtige weekend heeft bij de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) geresulteerd in dertien alarmeringen. Het hele weekend voeren er reddingboten uit om mensen te helpen die in nood verkeerden.

Een zinkend binnenvaartschip op de Westerschelde, waarbij de reddingboten van Breskens en Westkapelle in actie kwamen, haalde het landelijke nieuws. Ook omdat één van de opvarenden van dat schip om het leven kwam. De reddingboten van Lemmer en Urk konden herhaling voorkomen door zondagavond laat in stormweer een water makend binnenvaartschip op het IJsselmeer te hulp te schieten. Bij dit ongeval kon persoonlijk leed worden voorkomen. Uiteindelijk kon met een groot aantal pompen ook het schip van de ondergang worden gered. Elders zette de KNRM reddingboten in voor hulp aan pleziervaart en surfers, onder andere in Marken, Ouddorp en Huizen. In Hoek van Holland tenslotte werd de vrijwillige reddingbootbemanning gevraagd buitengaats een zieke zeeman van boord te halen.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij