Skip to main content

Duurzaamheid leidt tot inzetbaarheid

Datum: maandag 11 maart 2019 | Sectie: Nieuws

Koninklijke Van Oord steunt al sinds jaren de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij als donateur maar ook als afnemer van veiligheidstrainingen bij STC-KNRM. Bij het uit de vaart halen van de Volvox Iberia heeft Van Oord een prachtige donatie gedaan, door de reddingsboten van dit schip aan STC-KNRM te schenken. Hiermee is er een mooie en duurzame nieuwe bestemming gecreëerd t.b.v. het opleiden van een nieuwe generatie zeevarenden vanuit het Scheepvaart Transport College (STC groep) en het trainen van personeel binnen de maritieme sector.

De afgelopen maanden zijn de reddingsboten grondig gereviseerd om ze geschikt te maken voor trainingsdoeleinden. Afgelopen vrijdag 8 maart was het dan zo ver de eerste boot officieel in gebruik te nemen.

Onder genot van een kop koffie met gebak werd er door zowel STC-KNRM als de KNRM een dankwoord uitgebracht voor deze prachtige en vooral zeer nuttige donatie. Vervolgens gaf Plant Manager Peter Bijkerk (Van Oord) officieel de boot in handen van Directeur Riemert Moleman (STC-KNRM) waarna er nog een mooie tocht door de Haven van Rotterdam is gemaakt.

Een prachtig voorbeeld van nauwe samenwerking, duurzaamheid en ontwikkeling tussen Van Oord en STC-KNRM ten behoeve van de medewerkers binnen de maritieme sector.

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.