Rescue dag voor KNRM Urk

24 september 2016
urk

Ter ere van het 50-jarig jubileum van het Urker KNRM reddingstation organiseren de redders een Rescue dag voor het publiek. Het belooft een spectaculaire dag te worden met doorlopende demonstraties van reddingboten, reddingsmiddelen voor de beroepsvaart en reddingsvlotten.

Ter ere van het 50-jarig jubileum vinden er op zaterdag 24 september allerlei activiteiten plaats rondom het strand aan de Staversekade op Urk. De bemanning en plaatselijke commissie van KNRM Urk organiseren een Rescue dag en nodigt alle belangstellenden uit om een kijkje te nemen in de wereld van de Urker redders.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Vanaf 10:30 uur is het publiek welkom om verschillende typen reddingboten uit de operationele vloot van de KNRM te bezichtigen. Tevens zijn aanwezig de waterscooter van de KNRM Lifeguards en een Kusthulpverleningsvoertuig vanuit één van de kustplaatsen. En voor de mensen die van het echte werk houden: meevaren op een echte reddingboot kan ook! Heerlijk uitwaaien over het IJsselmeer met de reddingboot Kapiteins Hazewinkel. Let op: Kinderen onder de 12 jaar dienen onder begeleiding te zijn van een volwassene.

Reddingvlot
De Rescue dag is ook interessant om te bezoeken voor mensen uit de beroepsvaart. De bemanning zal de hele dag door demonstraties van diverse reddingsmiddelen verzorgen. De Visserij Coöperatie Urk heeft onder andere een Jason’s Cradle, het Markus Lifenet, reddingsvlotten en diverse reddingsboeien ter beschikking gesteld om te demonstreren.

Kustwacht vliegtuig
De Urker redders voeren doorgaans hun taken uit in opdracht van het Kustwachtcentrum in Den Helder. Ook de Nederlandse Kustwacht wil het heugelijke jubileum niet aan zich voorbij laten gaan en zal met een Kustwachtvliegtuig een Fly-over maken langs de Urker kust. Dit zal plaatsvinden rond 15:00 uur.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij