Veiligheid tijdens het meevaren

1 februari 2018

Bij de KNRM staat veiligheid altijd voorop, zeker aan boord van de reddingboten. De schipper bepaalt of er wel of niet gevaren wordt, met slecht weer kan het voorkomen dat het varen niet door gaat. Vaart u tijdens Reddingbootdag een rondje mee? Dan gaan wij ervan uit dat u goed ter been bent en u uzelf kunt vasthouden aan de reddingboot. Luister naar de instructies van de bemanning en maak uw reddingvest goed vast. Aan boord moet u zich altijd vasthouden aan het schip: een hand voor jezelf en een hand voor de reddingboot.

Let op!

Fototoestellen, telefoons en camera’s zijn mooie apparatuur om deze unieke belevenis vast te leggen. Let wel op dat deze apparatuur nat of vies kan worden, evenals uw kleding. Dit is op eigen risico. Ook op reddingboten bestaat de kans nat of vies te worden. Ook tijdens Reddingbootdag kan het zijn dat een reddingstation een noodoproep krijgt, en meteen tot actie moet overgaan. Op dat moment worden de passagiers zo snel mogelijk terug naar het reddingstation gebracht, zodat de reddingboot haar reddingsactie kan uitvoeren. Dit is jammer maar wij vragen hiervoor uw begrip. De vrijwillige redders van de KNRM zijn 24/7 inzetbaar voor calamiteiten.

veiligheidsinstructies

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij