HOME

Drukte op de reddingstations

01-02-2018Reddingbootdag

Soms zijn er zoveel bezoekers op één reddingstation, dat er geen plaats meer is om mee te varen. Reddingstations in de Randstad en op toeristische plaatsen hebben vaak grote wachtrijen en zijn soms genoodzaakt om vanaf 12:00 uur al te melden dat alle vaartochten tot 16:00 uur al vol zitten. De wachtrijen kunnen daarom groot zijn, met lange wachttijden.

Weet dat de vrijwilligers van de KNRM er alles aan doen om zo veel mogelijk donateurs op een veilige manier te laten meevaren tijdens Reddingbootdag. U kunt ervoor kiezen om naar rustige reddingstations te gaan.

Kijk op de kaart voor drukte en programma's

Zoals in de legenda in de overzichtskaart van de locaties is te zien, staat met groen, geel en rood aangegeven hoe druk het gemiddeld op een reddingstation is. Let op: deze aangegeven ‘drukte’ geldt alleen voor wat betreft het meevaren met de reddingboten. Op ieder reddingstation is de hele dag door voldoende gelegenheid voor het bezoeken van reddingstation.

rustigReddingstations met een groene stip, worden jaarlijks rustig bezocht. Meevaren kan hier veelal tot 15:00 uur gegarandeerd worden.

gemiddeldReddingstations met een gele stip, worden jaarlijks door een gemiddelde drukte bezocht. Toch is het mogelijk dat later de dag het meevaren niet meer gegarandeerd kan worden.

drukReddingstations met een rode stip, worden jaarlijks drukbezocht. Meevaren kan hier al tijdig niet meer gegarandeerd worden.

DEEL DIT BERICHT
Terug naar nieuwsoverzicht
 

Waar is Reddingbootdag?