Reddersgala overtreft voorgaande edities

25 november 2018
noordwijk

Het jaarlijkse KNRM-benefietgala, waar ruim 500 gasten aanschoven in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk, heeft een totaal van € 845.649 opgeleverd! De opbrengst van de avond overtrof alle voorgaande edities van het Reddersgala.

De galagasten kregen niet alleen een uitgebreid menu en entertainment voorgeschoteld, maar maakten aan de hand van presentator Dennis van der Geest ook uitgebreid kennis met de KNRM. Aan het einde van de avond maakte Huis ter Duin-directeur Stephan Stokkermans op het podium de opbrengst van de avond bekend aan Rutger van Slobbe, voorzitter van de KNRM.

De dag voor het Reddersgala had het salesevenent Captain of Sales, het officieuze voorprogramma van het Reddersgala, al een basis gelegd voor de opbrengst door €117.500 aan donaties te werven.

De KNRM besteedt het geld aan investeringen die de veiligheid van de ruim 1.400 vrijwilligers ten goede komen. Het resultaat van de avond werd voornamelijk bepaald door de tafelverkoop aan uiteenlopende bedrijven en particulieren, die de KNRM een warm hart toedragen. Door een veiling en een loterij werd op de avond zelf de opbrengst nog verder verhoogd. ’s Middags maakte een deel van de galagasten ook écht kennis met de KNRM door mee te doen aan een oefening op zee, met vier reddingboten en een helikopter. ’s Avonds waren er onder meer optredens van de Marinierskapel, Edsilia Rombley en cabaretier Brigitte Kaandorp.