Skip to main content

Redder gered

Datum: woensdag 01 januari 2020 | Sectie: Nieuws

Vandaag is het 25 jaar geleden dat het leven van Hans Westenberg op nieuwsjaardag aan een zijden draadje hing doordat hij tijdens een reddingsactie in zware storm overboord sloeg van de reddingboot.

In de komende weken wordt het verhaal van toen vanuit een aantal perspectieven verteld en verschijnt er een video. In het donateursmagazine De Reddingboot 157 uit 1995 werd over de actie het volgende geschreven: “In de zware noordwesterstorm die op Nieuwjaarsdag 1995 over de Noordzee raasde raakte de kustvaarder Nova 1 in ernstige problemen. Reddingboten van Terschelling, Ameland en Lauwersoog, alsmede de Duitse reddingboot Alfried Krupp van Borkum, begeleidden het schip, dat door een sleepboot gesleept werd, naar Delfzijl. De reddingboot Gebroeders Luden, die na de begeleiding onderweg was naar de thuishaven, kreeg in het zeegat bij Schiermonnikoog een zware breker over, waardoor reserve-schipper Hans Westenberg (47) overboord sloeg. Hij werd na tweeënhalfuur door een helikopter gered. De reddingboot Alfried Krupp raakte na de zoekactie naar Westenberg in nood. Twee bemanningsleden sloegen overboord. Schipper B. Gruben en machinist T. Fischer werden ondanks een dagenlange zoekactie niet gevonden.

Lees en kijk verder op de landingspage www.knrm.nl/hans

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.