NIEUWJAARSDAG 1995
VAN REDDING TOT DRAMA
Slider

Redders in nieuwjaarsstorm

Het nieuwe jaar was een paar uur oud toen de kustvaarder Nova 1 in zware storm een noodsein stuurde. Reddingboten van de KNRM en een reddingshelikopter van de Koninklijke marine werden gealarmeerd. Redder Hans Westenberg, vrijwilliger op de reddingboot van Lauwersoog werd om 09.15 uur gealarmeerd en kon niet vermoeden dat hij 13 uur later op miraculeuze wijze zelf gered zou worden. 25 jaar later ontmoet hij zijn redders opnieuw en samen halen zij in deze film herinneringen op.

Kijk en beluister hun verhalen hieronder en bedenk dat de KNRM haar reddingwerk met vrijwilligers uitvoert en gesteund wordt door donateurs.

Bekijk hier de mini documentaire

x

Doneer één van Hans' reddingsmiddelen

Schuif de boot naar rechts om te kijken wat je kunt doneren

Man overboord

Wat er gebeurde in die stormnacht vertelt Hans zelf.

Lees meer

Archiefbeelden

De redding van Hans was landelijk nieuws. Bekijk hier de archiefbeelden.

Lees meer

Hoe het afliep

Na deze miraculeuze redding zijn de redders van Hans gehuldigd.

Lees meer

Veiligheid

Bekijk de reddingsmiddelen die Hans zijn leven hebben gered.

Lees meer

25 jaar later

Redders en geredde ontmoeten elkaar 25 jaar later.

Lees meer

Woordenlijst

Vakjargon verklaard.

Lees meer

Vrijwillig redder worden

De KNRM kan altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken om de reddingboten te bemannen. Vrijwiligers moeten in de buurt van een reddingstation wonen of werken. Alle vrijwilligers worden door de KNRM opgeleid.
Lees meer…

Veilig varen

De KNRM komt veel in actie voor noodsituaties die voorkomen kunnen worden door een goede voorbereiding of een beetje meer kennis van zaken. Daarom zijn er verschillende preventie-campagnes die helpen ongelukken voorkomen. Lees meer…

Wat doet de KNRM?

De KNRM redt mensen in nood op zee. In Nederland zorgt de KNRM ervoor dat iedereen die hulp nodig heeft op zee of ruim binnenwater geholpen wordt. Na een noodsignaal wordt de KNRM gealarmeerd door de Kustwacht of een meldkamer van de veiligheidsregio. Lees meer...

Help mee

De KNRM wordt uitsluitend door vrijwillige bijdragen in stand gehouden. Donaties, schenkingen, sponsoring en nalatenschappen zorgen ervoor dat de vrijwilligers voorzien worden van het beste materieel en opleidingen om het reddingwerk uit te voeren.

Word ook donateur!