Skip to main content

Ode aan 200 jaar KNRM: Patrick Lodiers presenteert jubileumboek en onthult unieke PostNL postzegel vanuit Het Scheepvaartmuseum

Datum: zaterdag 25 mei 2024 | Sectie: Nieuws

Speciaal voor de 200e verjaardag van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) was Het Scheepvaartmuseum de afgelopen dagen het 46e reddingstation van Nederland. Op deze unieke plek werd gisteren het jubileumboek ‘Redders op Zee’ van de KNRM feestelijk gepresenteerd. Daarnaast werd de door Bart de Haas ontworpen PostNL postzegel onthuld. Vandaag opende het 46ste reddingstation opnieuw haar deuren voor Nationale Reddingbootdag. Alle reddingstations waren vandaag geopend voor publiek.

Het jubileumboek 'Redders op Zee' is een eerbetoon aan de vrijwilligers van de KNRM. Het boek met portretfoto’s van Robin de Puy en landschapsfoto’s van Jeroen Hofman geeft een uniek kijkje in de KNRM anno 2024. Jeroen Branderhorst, Hoofd Partners van de Vriendenloterij, overhandigde samen met deelnemer Corry Hauwert de eerste exemplaren aan Jacob Tas, directeur van de KNRM, Aleid Boomsma, de eerste vrouwelijke schipper van de KNRM, en 16-jarige Twan Gravesteijn, een fan en donateur van de KNRM. De Vriendenloterij maakt in het jubileumjaar onder andere 13 exposities in Nederlandse maritieme musea, het jubileumboek en de Reddingbootdag mogelijk.

Boekpresentatie & Presentatie Postzegels POSTNL. Fotograaf Nathan Reinds.

De viering werd vervolgd met de onthulling van een speciale postzegel ontworpen door Bart de Haas. Deze postzegel werd officieel uitgereikt door Philip Schellekens van PostNL aan Kees Brinkman, een KNRM-medewerker die al 35 jaar een bijzondere bijdrage levert aan de communicatie en fondsenwerving van de reddingorganisatie.

De presentatie maakt deel uit van een serie evenementen van de KNRM in en rond het Scheepvaartmuseum Amsterdam. Donderdag begonnen de festiviteiten met een intocht van 30 historische, moderne en internationale reddingboten van IJmuiden naar Amsterdam. Vandaag was het Nationale Reddingbootdag en waren niet alleen de 45 reddingstations door heel Nederland open voor publiek, maar was Het Scheepvaartmuseum tijdelijk het 46e reddingstation. Naast de expositie ‘Redders op Zee’ waren ook de 30 reddingboten afgemeerd aan de kade de hele dag te bezichtigen. 

 Reddingbootdag 2024

 

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.