Skip to main content
Nieuw kenteken voor personenauto’s

Nieuw kenteken voor personenauto’s

Datum: dinsdag 04 juni 2024 | Sectie: Nieuws

Op dinsdagmiddag 4 juni kreeg de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) uit handen van de RDW het kenteken GBB-01-B. Dit is het eerste kenteken uit de nieuwe cijfer-lettercombinatie voor personenauto’s. Volvo stelde een volledig elektrische Volvo EX30 beschikbaar aan het goede doel KNRM , waarmee het eerste kenteken uit de nieuwe serie meteen in gebruik genomen kan worden. 

De keuze voor KNRM als ontvanger van het nieuwe kenteken was een logische. Algemeen directeur van de RDW, Jantina Woudstra: “Veiligheid en duurzaamheid maken onderdeel uit van de strategie van de KNRM en staan ook in de missie van Volvo. De RDW staat voor veiligheid, duurzaamheid en rechtszekerheid in mobiliteit, dat past er naadloos bij.”

Daarnaast hebben de RDW en de KNRM nog iets gemeen: ze vieren dit jaar allebei een jubileum. De RDW werkt al 75 jaar aan veilige mobiliteit, KNRM zorgt al sinds 1824 en dus al 200 jaar voor veiligheid op en rond het water.

Verduurzaming

Directeur van de KNRM Jacob Tas is erg blij met de nieuwe elektrische auto: “We zijn dankbaar dat we met deze elektrische auto, zonder kosten, weer een positieve stap zetten in de verduurzaming van ons wagenpark. En dat daarop het eerste kenteken uit de nieuwe serie zit, maakt het extra bijzonder.”  Arthur van Es, Director Consumer Experience & Marketing Operations bij Volvo Car Nederland is het daar volledig mee eens: “De Volvo EX30 heeft de laagste voetafdruk van alle Volvo’s. We zijn er daarom trots op dat we op deze manier een bijdrage leveren aan de verduurzamingsstrategie van KNRM en daarmee indirect bijdragen aan het vrijwillige en professionele georganiseerde reddingswerk van de KNRM.”

11e cijfer-lettercombinatie

De nieuwe kentekenserie is alweer de 11e cijfer-lettercombinatie voor personenauto’s. De 1e kentekenserie werd uitgegeven in 1951 en bestond uit twee letters en vier cijfers. Deze kentekenserie is 16 jaar meegegaan, pas in 1967 startte de volgende kentekencombinatie. De vorige kentekenserie ging vijf jaar mee, deze cijfer-lettercombinatie ging in augustus 2019 van start. De nieuwe kentekenserie zal ongeveer 8 jaar meegaan.

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.