KNRM wint vakprijs voor succesvol crowdfund platform

KNRM wint vakprijs voor succesvol crowdfund platform

18 mei 2022

De KNRM heeft de prijs gewonnen voor de meest inspirerende crowdfundactie van 2021. De award is toegekend door Kentaa, een expert-organisatie op het gebied van online fondsenwerving, voor de KNRM crowdfundsite www.samenvoorknrm.nl.

KNRM’ers Anneke Salden (Hoofd marketing, communicatie en fondsenwerving) en Jeroen Wooning (Relatiebeheerder/Fondsenwerver) mochten de award op donderdag 12 mei – tot hun grote verrassing, trots en blijdschap – in ontvangst nemen tijdens de Fundraising Inspiration Day. Jeroen Wooning: “Een prijs winnen is altijd leuk en helemaal als dit voor een initiatief is dat we samen met onze vrijwilligers doen bij de KNRM. Dit stimuleert ons enorm om nog actiever aan de slag te gaan met crowdfunden, wat heel goed past bij onze slogan SAMEN·HELPEN·REDDEN”’

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Crowdfunding
Crowdfunding is een vorm van financiering waarbij we een beroep doen op het publiek - de ‘crowd’ - om een specifiek project te financieren.  

Bij de KNRM zetten we crowdfunding in:

  • Voor de lokale reddingstations om donaties te verzamelen voor nieuwe boten, boothuizen, opleidingen en overlevingspakken.
  • Tijdens het organiseren van evenementen voor het goede doel, zoals Captain of Sales, West Coast Challenge en Nationale Historische Reddingboot Dag.
  • Bij acties, zoals inzamelingsacties, duurlopen, verkoop van goederen, verjaardagen en jubilea.

Trots
Sinds 3 maart 2021 zijn we actief op dit platform en hebben we samen al veel mooie resultaten behaald. In totaal zijn er 19 projecten en 29 acties gestart. Voorbeelden van inspirerende crowdfundingsacties  die hun doel hebben bereikt, zijn de financiering van de nieuwe reddingboot ‘Jaap Pronk’ voor reddingstation Scheveningen (€ 250.000,-) en de bouw van boothuis van reddingstation Hindeloopen (€ 75.000,-).

Helpen?
Wil jij ook aan de slag met crowdfunding voor onze vrijwilligers? Ga dan naar www.samenvoorknrm.nl waar je snel en eenvoudig een actie kunt starten of kunt doneren.

Als je daarbij hulp nodig  hebt, neem dan contact op met Jeroen Wooning via j.wooning@knrm.nl of 06 82 60 61 69.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij