Onze Valentijn is al 25 jaar onmisbaar

13 februari 2020
Zandvoort

Dit jaar is onze reddingboot Annie Poulisse precies 25 jaar in dienst. De KNRM-reddingboot van het Valentijn type heeft al die jaren vele watersporters en beroepsvaarders uit de nood geholpen. Op deze ‘Valentijnsdag’ zetten wij haar in het zonnetje.

De Annie Poulisse is in 1994 bij Habeke in Edam gebouwd. Op 28 januari 1995 is zij gedoopt door mevrouw M. van Munster van Heuven-Sprenger van Eijck, echtgenote van de toenmalige voorzitter van de KNRM. Sinds die tijd zijn we al honderden keren uitgevaren om mensen in nood te redden of te helpen. Wij houden van onze ‘Valentijn’ die onze bemanning en haar geredden telkens behouden heeft thuisgebracht.

 

Vrijwillige bijdrage

De KNRM is voor haar voortbestaan volledig afhankelijk van donateurs, giftgevers, sponsoren en erflaters. Vrijwillige bijdragen van donateurs passen uitstekend bij de vrijwillige redders en de kosteloze hulpverlening. Dit is sinds 1824 het fundament onder de KNRM. Wilt u de KNRM ook structureel steunen? Wordt dan donateur of vraag naar de mogelijkheden om in de toekomst ook uw nalatenschap (deels) aan de KNRM te schenken. Meer informatie via station@zandvoort.knrm.nl

Voor een eenmalige donatie kunt u via Tikkie een bedrag naar eigen keuze overmaken:

https://tikkie.me/pay/KNRMzvt/wZpVMMD9RRjVam26WHYa2