Skip to main content

Kinderkunstlijn Zandvoort in teken van 200-jarig KNRM

Datum: dinsdag 09 april 2024 | Sectie: Zandvoort

Vrijdagmiddag is het door 137 Zandvoortse kinderen beschilderde hekwerk opgedragen aan Redders op zee ter ere van het 200-jarig bestaan van de KNRM in Nederland onthuld door Wethouder Lars Carree. Elk jaar laten de kinderen zich inspireren door een thema. Dit jaar was dit KNRM 200 jaar.
 

Op 11 november 1824 werd het reddingstation in Zandvoort officieel benoemd als KNRM-station. Sinds het ontstaan hebben vrijwilligers, vaak met gevaar voor eigen leven, zich ingezet om mensen in nood op zee te redden. Dat maakte dat de kinderen een ode willen brengen aan de Redders op Zee. De kinderen in Zandvoort groeien op met de zee en haar verhalen. Die zijn verwerkt in de bordjes, elk bordje laat een eigen ervaring zien en dat is echt geweldig knap gedaan.”, aldus Schipper Jan Willem van den Bout. Er is hard gewerkt door alle basisschoolkinderen en docenten van groep 8 om een groot hek te maken dat het 200-jarig bestaan van de KNRM viert. 

 

Kunst op school
Het team Kunst op School zet zich al jaren in voor de schooljeugd van Zandvoort. Kunstenares Marianne Rebel bezocht ook dit schoolseizoen weer alle scholen en gaf gastlessen over kunstgeschiedenis, inspiratie en kunstvormen. De kinderen komen dan een paar dagen later, goed voorbereid en gemotiveerd, naar de educatieruimte van het Zandvoorts Museum (Oude brandweerkazerne).

 

Het team Kunst op school
Het team bestaat uit Marianne Rebel, Aaltje Vink, Emmy Stobbelaar, Trees Huisman, Rob Bossink en Hilly Jansen. De kinderkunstlijn is mogelijk gemaakt door de gemeente Zandvoort, de KNRM en alle basisscholen van Zandvoort.

www.kinderkunstlijn.nl

 

Zandvoort

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.