Skip to main content

Oefening samen met de Strandwacht

Datum: donderdag 28 juli 2022 | Sectie: Westkapelle

De vrijwilligers van de KNRM Westkapelle en de werknemers van de Stichting Strandexploitatie Veere hebben in de avond van de 27e juli op het strand van Zoutelande een gezamenlijke oefening gehouden, om de samenwerking tussen beide organisaties te bevorderen. 

De casus was dat er vier zwemmers in de problemen waren geraakt. Na alarmering door de Kustwacht zijn de strandwachten met waterscooters te water gegaan en hebben tevens met auto's de waterlijn afgezocht. Intussen sloot de KNRM Westkapelle aan met de reddingboot en het kusthulpverleningsvoertuig. Strandwachten hebben het ondiepe water afgezocht, terwijl de vaartuigen zoekslagen maakten. De slachtoffers werden door een goede samenwerking snel gevonden, aansluitend gestabiliseerd en naar de stgrandpost gebracht om daar overgedragen te worden aan het ambulancepersoneel.

We kijken terug op een geslaagde oefening waarin met name de communicatie tussen de KNRM en de Strandwacht centraal stond.

Westkapelle

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.