Oefening samen met de Strandwacht

Oefening samen met de Strandwacht

27 juli 2022

De vrijwilligers van de KNRM Westkapelle en de werknemers van de Stichting Strandexploitatie Veere hebben in de avond van de 27e juli op het strand van Zoutelande een gezamenlijke oefening gehouden, om de samenwerking tussen beide organisaties te bevorderen. 

De casus was dat er vier zwemmers in de problemen waren geraakt. Na alarmering door de Kustwacht zijn de strandwachten met waterscooters te water gegaan en hebben tevens met auto's de waterlijn afgezocht. Intussen sloot de KNRM Westkapelle aan met de reddingboot en het kusthulpverleningsvoertuig. Strandwachten hebben het ondiepe water afgezocht, terwijl de vaartuigen zoekslagen maakten. De slachtoffers werden door een goede samenwerking snel gevonden, aansluitend gestabiliseerd en naar de stgrandpost gebracht om daar overgedragen te worden aan het ambulancepersoneel.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

We kijken terug op een geslaagde oefening waarin met name de communicatie tussen de KNRM en de Strandwacht centraal stond.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij