Eerste actie van het nieuwe jaar: Medische evacuatie vanaf zeiljacht

2 januari 2016

Op indicatie van het Kustwachtcentrum spoedt de Graaf van Bylandt zich naar opgegeven positie voor een medische evacuatie vanaf het zeiljacht Jan van Gent.

12:12 gaat het alarm, prio 1 voor medevac. De Graaf van Bylandt spoedt zich naar de opgegeven positie (VL10) en krijgt tijdens de vaart van het kustwachtcentrum de bijzonderheden van het voorval door. Zeiljacht Jan van Gent heeft om een medische evacuatie gevraagd, één van de opvarenden heeft een wond aan zijn hand, Men vermoedt dat deze van dien aard is dat de patient zo snel mogelijk naar een ziekenhuis moet worden gebracht, voor behandeling door een specialist.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Om 12:33 is de Graaf ter plaatse en opstappers gaan aan boord van de Jan van Gent om poolshoogte te nemen. EHBO blijkt reeds door de eigen bemanning te zijn uitgevoerd en de patient kan direct overstappen. Samen met een begeleider vertrekt de Graaf naar Harlingen waar een ambulance klaar staat.

13:08 komt de boot in Harlingen aan en patient wordt overgedragen aan ambulance-personeel.

13:58 is de Graaf van Bylandt weer op station en 15 minuten later is zij weer gereed voor inzet.

 

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij