Zomerdrukte: Een weekend van de vrijwilligers van KNRM Veere.

15 juli 2018

Wat doet een vrijwillige opstapper van KNRM reddingstation Veere zoal in het weekend?

Natuurlijk is het weekend van een bemanningslid van de Veerse KNRM reddingboot net als bij iedereen gevuld met klussen in- en rondom het huis en het doen van de wekelijkse boodschappen. Maar als u denkt dat de mannen daarna languit in de tuin gaan liggen dan heeft u het mis.

Zaterdagmorgen ging een deel van de bemanning aan de slag om het oefenbootje met de naam Opstapper weer vaarklaar te maken. En vaarklaar maken betekent; de oude antifouling eraf krabben, gronden en vervolgens het onderwaterschip van een verse laag antifouling voorzien.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Weer een ander bemanningslid (en de voorzitter van de plaatselijke commissie) vertegenwoordigde de KNRM tijdens een boekpresentatie ter gelegenheid van de 80ste verjaardag van motorjacht Simba. De opbrengst van het boek over de Simba komt geheel ten goede aan de KNRM.

En ondertussen blijft de pieper voor hulpverleningen op het water gewoon doorgaan. Op zaterdag was dat drie keer het geval, waarbij de laatste oproep pas afgerond was toen het allang weer zondagmorgen was.

En zondags?

Toen ontspande een deel van de bemanning op en rond het water in de buurt van het boothuis.

Want je weet maar nooit; de pieper kan zomaar weer gaan......

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij