Skip to main content

Winterse hulpverlening op Veerse Meer

Datum: zaterdag 03 maart 2018 | Sectie: Veere

Terwijl in heel het land de schaatskoorts tot grote hoogte is gestegen, wagen op het Veerse Meer twee zeilers zich, met hun net aangeschafte zeiljacht het, letterlijk ijskoude, water op.

Helaas voor hen werd het een kort tochtje. Motorpech zorgde ervoor dat het jacht ter hoogte van Kamperland aan de grond liep.

Maar ook al heb je een goed zeilpak aan, een dag als vandaag leent zich meer voor actievere bezigheden dan wachten op hulp...

Gelukkig voor de onfortuinlijke zeilers is de KNRM ook in winterse omstandigheden altijd paraat. De Veerse redders waren -nog maar nauwelijks opgewarmd van de koude oefenmorgen- snel ter plaatse en hielpen het jacht naar veiliger haven.

Nog een tip van onze redders: 'Ga goed voorbereid op reis. Controleer de accu, de motor en de brandstof. Zeker als u onder andere, dan warme zomerse omstandigheden, wilt gaan varen. En draag vanzelfsprekend altijd een redvest!'

Veere

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.