Oefening met heli op Veerse Meer...

14 maart 2018

Woensdagavond oefende de bemanning van de KNRM reddingboot Oranje samen met een helikopter van NHV.

Het scenario was een calamiteit op een schip waardoor er een evacuatie plaats moest vinden vanaf een drijvend ponton van het Waterschap.

Vier Veerse redders werden dmv een 'hoist' vanaf het ponton de heli in gehesen. Voor drie van hen was dat voor de eerste keer. Spannend!

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Dit type oefeningen zijn natuurlijk niet alleen spannend om mee te maken maar ook nog eens heel erg nuttig. Helikopters maken tegenwoordig tenslotte nadrukkelijk deel uit van het reddingswerk.
En mocht je in de praktijk van het redden geconfronteerd worden meteen inzet waarbij een heli ingezet wordt dan is het wel zo veilig als je weet wat je op dat moment te doen en te wachten staat.

Voordat een redder 'gehoist' mag worden dient deze wel eerst de HUET training doorlopen te hebben. Dit is een onderdeel van het opleidingstraject van iedere KNRM-er.

Kortom; een leerzame avond voor de Veerse KNRM ploeg. Een avond die echter niet mogelijk geweest was zonder de hulp van NHV helikopters en Waterschap Scheldestromen voor het beschikbaar stellen van het varend materieel.
Hartelijk dank daarvoor!

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij