HOME

Oefening met heli op Veerse Meer...

14-03-2018 veere

Woensdagavond oefende de bemanning van de KNRM reddingboot Oranje samen met een helikopter van NHV.

Het scenario was een calamiteit op een schip waardoor er een evacuatie plaats moest vinden vanaf een drijvend ponton van het Waterschap.

Vier Veerse redders werden dmv een 'hoist' vanaf het ponton de heli in gehesen. Voor drie van hen was dat voor de eerste keer. Spannend!

Dit type oefeningen zijn natuurlijk niet alleen spannend om mee te maken maar ook nog eens heel erg nuttig. Helikopters maken tegenwoordig tenslotte nadrukkelijk deel uit van het reddingswerk. 
En mocht je in de praktijk van het redden geconfronteerd worden meteen inzet waarbij een heli ingezet wordt dan is het wel zo veilig als je weet wat je op dat moment te doen en te wachten staat.

Voordat een redder 'gehoist' mag worden dient deze wel eerst de HUET training doorlopen te hebben. Dit is een onderdeel van het opleidingstraject van iedere KNRM-er.

Kortom; een leerzame avond voor de Veerse KNRM ploeg. Een avond die echter niet mogelijk geweest was zonder de hulp van NHV helikopters en Waterschap Scheldestromen voor het beschikbaar stellen van het varend materieel.
Hartelijk dank daarvoor!

DEEL DIT BERICHT
Terug naar nieuwsoverzicht