Skip to main content

Vaartuig met motor probleem

Datum: zaterdag 02 november 2019 | Sectie: Veere


Zaterdagavond om 18.29 ging de pieper voor dienstdoende bemanning van de reddingboot. Medling betrof een scoutingvlet met 8 opvarenden, welke door een vermoedelijk motorprobleem was gestrand tussen Arnemuiden en Geersdijk.

Deze incidenten komen vaker voor maar deze keer was de situatie anders dan normaal. Donker, regen, golven van ong. 1 meter (voor het Veerse Meer is dat onstuimig) en een krachtige wind die het vlet tegen de dijk duwde.

Ter plaatse aangekomen zijn er 2 opstappers te water gegaan om een sleeplijn over te brengen omdat het te ondiep was voor de reddingboot. Na een eerste controle bleken de opvarenden in goede gezondheid, wel koud en erg stil. Naderhand bleken ze al 3 uur vast te zitten.

Met de pk's van de 'Oranje' was het vlet snel vlotgetrokken en is het opsleeptouw genomen richting scoutcentrum Kamperland. Daar aangekomen is er nog een laatste medische check uitgevoerd en is de reddingboot retour station gegaan.

Veere

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.