Surfers in de problemen en zeiljacht vast gevaren

4 mei 2019

Zon en harde wind zijn de ingrediënten waarbij de redders van KNRM station Veere nog meer rekening houden met een actie dan anders.

Ook vanmiddag bleek dit geen rare gedachte. Om 13.21 werd de bemanning opgepiept voor een surfer in problemen. Nog voor de reddingboot 'Oranje' uitvoer kwam er nog een extra melding bij van een zeiljacht, dat was vastgelopen.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Met behulp van 3 bemanningsleden op 2 waterscooters, die toevalligerwijs aan het varen waren, werd de surfer aan boord van de 'Oranje' geholpen. Ondertussen bleek een andere surfer te zijn geholpen door een hulpbootje van de zeilschool op de Schotsman. Na de surfer met uitrusting veilig afgeleverd te hebben spoedde de 'Oranje' zich naar het zeiljacht.

Daar aangekomen bleek de Ierse bemanning het jacht net gekocht te hebben en zich vergist te hebben in de oversteek van haven Kamperland naar Veere. Na enige tijd voorzichtig, maar met de nodige pk's 'gekrengd' te hebben kwam het jacht geleidelijk los.

Een behulpzame passant bood zijn diensten aan maar wegens geen communicatiemiddelen tussen reddingboot en passant hebben we bedankt voor deze hulp, voor hun en onze veiligheid.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij