Skip to main content

Surfers in de problemen en zeiljacht vast gevaren

Datum: zaterdag 04 mei 2019 | Sectie: Veere

Zon en harde wind zijn de ingrediënten waarbij de redders van KNRM station Veere nog meer rekening houden met een actie dan anders.

Ook vanmiddag bleek dit geen rare gedachte. Om 13.21 werd de bemanning opgepiept voor een surfer in problemen. Nog voor de reddingboot 'Oranje' uitvoer kwam er nog een extra melding bij van een zeiljacht, dat was vastgelopen.

Met behulp van 3 bemanningsleden op 2 waterscooters, die toevalligerwijs aan het varen waren, werd de surfer aan boord van de 'Oranje' geholpen. Ondertussen bleek een andere surfer te zijn geholpen door een hulpbootje van de zeilschool op de Schotsman. Na de surfer met uitrusting veilig afgeleverd te hebben spoedde de 'Oranje' zich naar het zeiljacht.

Daar aangekomen bleek de Ierse bemanning het jacht net gekocht te hebben en zich vergist te hebben in de oversteek van haven Kamperland naar Veere. Na enige tijd voorzichtig, maar met de nodige pk's 'gekrengd' te hebben kwam het jacht geleidelijk los.

Een behulpzame passant bood zijn diensten aan maar wegens geen communicatiemiddelen tussen reddingboot en passant hebben we bedankt voor deze hulp, voor hun en onze veiligheid.

Veere

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.