Motorboot maakt water!

22 april 2019

Tijdens de voorbereidingen voor het paasdiner ging om 17:21 de pieper voor de dienstdoende schipper en opstappers. Prio2 melding vaartuig maakt water.
Het bleek om een motorboot te gaan met jetaandrijving, waarvan een slang was losgeschoten en daardoor water maakte. De onfortuinlijke schipper had met hulp van de rib van de Paardenkreek zijn boot al deels op de kant gekregen, maar het water kregen ze niet uit de boot waarna hij de hulp van de KNRM heeft ingeroepen. De KNRM beschikt over een professionele motor waterpomp. Nadat de reddingboot Oranje was aangekomen en de situatie beoordeeld was, bleek dat de Oranje te veel diepgang had om bij de boot te komen. De bemanning van de rib van de Paardenkreek heeft 2 opstappers en de motor waterpomp aan boord genomen en overgezet, waarna de boot leeggepompt kon worden. Een van onze opstappers heeft het lek provisorisch kunnen maken. Hierna kon de boot door de rib van de paardenkreek worden teruggesleept. Met de reddingboot Oranje en de motor waterpomp van de KNRM stand-by. Om 20:20 was de Oranje weer terug op het station en daarna klaar gemaakt voor de volgende inzet.

Een mooie inzet, en een mooie samenwerking met de rib van de Paardenkreek en een goed einde.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij